Penelope Dullaghan

Voor het Flow Book for Paper Lovers 5 maakte Penelope Dullaghan een strandposter met stickers en in Issue 22 van het internationale Flow Magazine illustreerde ze fruit. Op ons blog vertelt ze wat meer over zichzelf.

Penelope Dullaghan komt uit Indianapolis, VS. Ze werkt meestal aan verschillende illustratieopdrachten tegelijk. Nu is ze bijvoorbeeld bezig met een boekomslag voor een young-adult-roman en haar eerste eigen kinderboek. “Soms is het wat veel en denk ik dat ik het onmogelijk allemaal af ga krijgen, maar uiteindelijk lukt het me altijd.”

Kun je iets vertellen over de strandposter die je maakte voor het Book for Paper Lovers?
“Ik maakte de illustraties met acrylverf en daarna heb ik alle onderdelen digitaal bewerkt en geordend. Het was heel leuk om te doen. Door deze manier van werken krijgen de tekeningen een mooie textuur. En het is fijn dat ik kleuren kan nabewerken.”

Wat teken je het liefst?
“Ik maak van alles, maar dingen uit de natuur tekenen – zoals bloemen, zaaddozen en bladeren – vind ik erg leuk. Er is zo’n enorme verscheidenheid en je kunt het op allerlei manieren doen. Je kunt het subtiel aanpakken of juist enorm aanzetten, zachte of heldere kleuren gebruiken en abstract of realistisch werken. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Hoe belangrijk is je werk voor je?
“Ik geniet van mijn werk omdat het me scherp houdt. Voor mij is het ook een belangrijke manier om verbinding te maken met andere mensen. Ik ben soms een beetje introvert en op mezelf, maar mijn werk geeft me een reden om naar buiten te gaan en met anderen in contact te blijven.”

Werk je veel?
“Ik geef mijn dochter zelf thuis les, dus daar pas ik mijn tekentijd op aan. Ik bouw veel tijd voor haar in om te spelen en lezen, en intussen kan ik dan werken. Soms sta ik vroeg op om aan de slag te gaan en als het echt niet anders kan, werk ik tot laat door.”

Wat doe je het liefst op een vrije dag?
“Van koffiedrinken, vuurtjes maken en wandelen word ik altijd gelukkig.”

 

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN