Sandra Apperloo (1/4)

Normaal blogt Sandra Apperloo op haar eigen website over haar liefde voor illustraties, maar deze maand deelt ze haar mooie plaatjes en favoriete tekenaars op ons blog en vertelt ze meer over haar bijzondere ervaringen en ontmoetingen in Japan. In de eerste aflevering een voorproefje van de dingen die haar aanspreken. 

Sandra Flow Fb

Ik ben Sandra en woon in een mooi oud schoolpand in Utrecht. Ik ben een huismus; hou van rommelen, dingen gezellig maken en ontvang graag bezoek om de tijd mee te verstrijken. Maar zo graag als ik thuis ben, zo dol ben ik ook op marktjes en festivals in verre landen. Reizen doe ik erg graag! Omdat ik zo van mooie plaatjes houd, begon ik twee jaar geleden mijn illustratieblog. Iedere dag deel ik hier werken van steeds weer een andere artiest en dat doe ik nog steeds met veel plezier.

Mijn blog is een plek waar ik alle creaties die me raken bewaar, als een digitaal plakboek. Ik vind het erg leuk om mijn smaak en enthousiasme met andere mensen te delen. Soms krijg ik berichtjes van bezoekers die me vertellen dat mijn blog ze inspireert. Ik krijg ook wel eens een bedankje omdat een bezoeker via mijn site eindelijk een mooi prentje heeft gevonden voor boven de bank. Superleuk om te horen!

Een andere reden dat ik blog, is omdat ik altijd veel bewondering voor makers heb gehad. Mooie dingen maken, is niet zo makkelijk als het soms lijkt. Zeker wanneer je je artistieke talenten wilt ontwikkelen, vergt het geduld en doorzettingsvermogen. Omdat ik best ongeduldig ben, vind ik het vaak lastig om voor dingen als schilderen, knutselen en borduren tijd te nemen. Dat maakt dat ik soms jaloers ben op mensen die dat wel kunnen.

Vorig jaar volgde ik bij Kim Welling een illustratiecursus. Dat heeft me geholpen om er meer tijd voor te nemen, waardoor het me nu vaak wat beter lukt. Wellicht dat ik in de toekomst toch nog eens wat eigen creaties op mijn blog kan delen.

Hier een klein voorproefje van de dingen die ik mooi vind. Ik vind het lastig mijn stijl te omschrijven, dus ik doe het met deze kernwoorden: speels, romantisch, vrolijk, vriendelijk, kleurrijk. En een tikkeltje magisch! Daar passen deze afbeeldingen bij:

Daniela Tieni
Van Daniela Tieni (Italië)

Miju LeeMiju Lee (Spanje)

Amanda Blake
Amanda Blake (Verenigde Staten)

Maria Luque
Maria Luque (Argentinië)

Yuki Kitazumi
Yuki Kitazumi (Japan)

Er zijn zo veel mensen op de wereld die mooie dingen maken! Ik bezoek ter inspiratie graag tentoonstellingen, galleries en evenementen, maar online heb ik ook een aantal plekken die ik graag bezoek. Een paar gouden tips:

  • Illustrator Sarah Barnes deelt op haar blog Brown Paper Bag altijd prachtige illustraties. Heel vrolijk en kleurrijk!
  • The Jealous Curator, daar ben ik een tikkeltje jaloers op. Auteur Danielle Krysa deelt hier prachtige vondsten en weet deze altijd met een vlotte tong te omschrijven.
  • Artiest Elsa Mora is een ster in papier bewerken en ze deelt op haar community Art is a Way creaties gemaakt van allerlei verschillende materialen, zoals hout, klei en textiel.
  • Amy Ng van de website Pikaland inspireert niet met illustraties, maar met workshops, competities en andere projecten waardoor je zelf wat vaker met je handen aan de slag wilt.

Ook social media zijn ideaal voor het vinden van inspiratie. Bezoek bijvoorbeeld op Pinterest eens dit blije illustratieboard van Papiermier, of deze prachtige keramiekverzameling van Sara Harvey. En wat dacht je van deze plaatjes van patroonontwerper Femke Veltkamp? Zo mooi! Wat ik leuk vind aan Instagram, is dat er vaak erg getalenteerde illustratoren te vinden zijn die nog niet zo bekend zijn op het internet. Zo ontdekte ik er laatst deze schilderijen van de Zuid-Koreaanse artist Somyeong Lee. Prachtig toch? En, als je net als ik, veel van dieren houdt, dan is de Facebookpagina van Animalarium een aanrader. Hier komt iedere dag een leuk beestenplaatje voorbij!

Volgende week meer moois, met onder andere werken van mijn 10 favoriete illustratoren.

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN