Sandra Apperloo (2/4)

Normaal blogt Sandra Apperloo op haar eigen website over haar liefde voor illustraties, maar deze maand deelt ze de mooie plaatjes van haar favoriete tekenaars ook op ons blog. 

Er zijn zoveel geweldige illustratoren op de wereld, dus het was best even puzzelen om er maar een handjevol te selecteren. Maar het is gelukt. Hier tien illustratietalenten, uit alle delen van de wereld, die een speciaal plekje hebben veroverd in mijn hart:

1.Silvana Ávila

2.Silvana Ávila
Silvana Ávila
De Mexicaanse Silvana Ávila was een van de eerste illustratoren die op mijn blog verscheen. Leuk om mee te beginnen dus. Nog steeds vind ik haar creaties geweldig: ze heeft een zachte, vrolijke tekenstijl waar ik altijd heel blij van word. Silvana werkt graag met verschillende materialen. Ze illustreert bijvoorbeeld ook graag foto’s die ze zelf genomen heeft.

3.Becca Stadtlander

4.Becca Stadtlander
Becca Stadtlander
Ik zou wel graag een dagje het schildertalent van de Amerikaanse Becca Stadtlander willen lenen. Al die kleuren die ze gebruikt, en alles zo mooi uitgewerkt tot in details. Prachtig!

5.Kate Pugsley

6.Kate Pugsley
Kate Pugsley
Een andere Amerikaanse dame voor wie ik veel bewondering heb, is Kate Pugsley, die een tijdje terug ook een puzzelposter maakte voor Flow Weekly. Kate inspireert me ook via Instagram, waar ze regelmatig mooie plaatjes van haar werkproces deelt.

7.Elisa Talentino

8.Elisa Talentino
Elisa Talentino
Ik volg de Italiaanse Elisa Talentino nu een tijdje en iedere keer verbaast het me weer wat een mooie werken er uit haar handen komen. Zo fijn en teder! Haar illustraties zijn ook terug te vinden in haar zelfgemaakte verhalenboekjes. Die kun je hier bewonderen.

9.Monica Ramos

10.Monica Ramos
Monica Ramos
Lama’s, gebakken eitjes of andere dingen; van alles wat Monica Ramos schildert, schildert ze er ten minste tien. Dat maakt haar werken zo kenmerkend en leuk, vind ik. Monica Ramos is geboren in Manila en woont in New York, waar ze studeerde aan de Parsons School of Design. Ze heeft ook een blog waar ze regelmatig nieuwe illustraties deelt.

11.Daniela Dahf Henríquez

12.Daniela Dahf Henriquez
Daniela Dahf Hendriquez
Do you think I’m pretty? Ja, heel mooi! Net als alle andere prachtige dieren die de Chileense Daniela Henríquez (aka Dahf) tekent. Fijne, zachte kleuren gebruikt ze daarbij. En ik moet altijd erg lachen om de schattige teksten in de wolkjes.

13.Fumi Koike

14.Fumi Koike
Fumi Koike
Pennen, plantjes en huisdieren; Illustrator Fumi Koike houdt van de schoonheid die we terugvinden in dagelijkse dingen. Ik ontmoette haar in Japan, waar ze me een aantal van haar originele werken liet zien. Heel indrukwekkend! Ik kreeg toen een leuk boekje genaamd Dog and Morning cadeau, waarin veel van haar tekeningen terug te vinden zijn. Meer over mijn bijzondere ontmoeting met Fumi vertel ik volgende week.

15.Joanna Concejo

16.Joanna Concejo
Joanna Concejo
Ik krijg vlinders in mijn buik van Joanna Concejo’s magische illustraties. Deze Franse dame, die fantastisch kan tekenen, is al heel lang een van mijn favorieten. Joanna illustreert kinderboeken. Er is in haar werken altijd wel iets eigenaardigs terug te vinden wat ze een heel uniek karakter geeft.

17.Yuliya
18.Yuliya
Yuliya
De illustraties van de Canadese Yuliya ontdekte ik niet zo lang geleden en het was liefde op het eerste gezicht. Heel rijk en speels vind ik ze. En wat een prachtige details! Ze hebben ook wel wat weg van het werk van Yelena Bryksenkova, die voor Flow een aantal mooie illustraties maakte. Yuliya heeft een heel groot portfolio, dus neem zeker ook eens een kijkje op haar blog.

19.Esme Shapiro

20.Esme Shapiro

21.Esme Shapiro

22.Esme Shapiro
Esmé Shapiro
Tot slot een geïllustreerd verhaaltje van Esmé Shapiro, die niet zo lang geleden afstudeerde aan de School of Design in Rhode Island. Waarom Esmé nu al tot een van mijn favorieten behoort? Dat spreekt hopelijk een beetje voor zich in deze fantastische illustraties.

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN