I am recycled

De Nijmeegse Nanda en Esther vonden elkaar in hun zoektocht naar hun persoonlijk levenspad. Nu runnen ze samen deze webshop waarmee ze hun liefde voor mooie spullen combineren met hun gedeelde wens iets goeds te doen voor de maatschappij.

Wat deden jullie voordat jullie de shop begonnen?
Nanda: “Ik heb de opleiding HBO-Verpleegkunde afgerond. Aangezien dit het niet helemaal was voor mij, kwamen er andere plannen om de hoek kijken. Zo ben ik twee keer samen met mijn vriend voor langere periodes op reis geweest.”
Esther: “Ik heb diverse opleidingen afgerond zoals Ergotherapie, Zorgwetenschappen en Vastgoedontwikkeling. Mijn laatste functie was als Beleidsmedewerker huisvesting binnen een ouderenzorgorganisatie.”

En nu dan producten bedenken en verkopen. Hoe gaat dat?
“Het ontbreekt ons natuurlijk aan vakmanschap om een product helemaal zelf te maken. Maar, we hebben wel de ideeën. De eerste proefversie maken we dus altijd zelf. Constructief lijkt het nergens op, maar esthetisch komt het altijd al een eind in de richting. En juist dan beleven we de leukste momenten. Daarna zoeken we de juiste mensen om te komen tot een eindproduct. Waar we het meest tegenaan lopen is dat het vaak lastig is om geschikt gebruikt- of restmateriaal te vinden. We begonnen met het verzamelen van, van alles en nog wat, totaal nog geen idee wat ermee te doen. Inmiddels weten we dat er eerst een goed productidee moet zijn, voordat we op zoek gaan naar geschikt materiaal!”

Wat zijn jullie toekomstdromen op werkgebied?
“Dromen zijn er genoeg. Vanuit onze zorgachtergrond hebben we een bijzondere aandacht voor mensen die niet zelfstandig kunnen bereiken wat ze graag zouden willen. I am recycled probeert voor hen werk te creëren zodat ze weer het gevoel krijgen dat ze werkelijk bijdragen aan de maatschappij met werkzaamheden die ze leuk vinden. In de toekomst willen we zoeken naar een vorm waarbij we met ons bedrijf meer direct projecten kunnen starten die daaraan bijdragen.”

Iamrecycled.nl

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN