Octopurse

De Belgische Daphne houdt haar Etsy-winkeltje graag precies groot én klein genoeg om voor ieder wat wils te hebben maar in gelimiteerde oplages én met de mogelijkheid om op bestelling iets te laten maken.


saturday138

Kun je iets meer vertellen over jezelf?
“Ik woon in België met mijn man en twee kinderen. Ik heb geschiedenis gestudeerd, en werk al acht jaar parttime in een boekwinkel, de rest van de dagen maak ik thuis tasjes en accessoires terwijl ik lekker dicht bij mijn gezin ben.”

Hoe heb je dat geleerd, tassen maken?
“Ik heb het gewoon via instructiefilmpjes op internet geleerd. Over mijn eerste tas was ik niet tevreden en vervolgens ben ik blijven proberen, proberen en proberen tot ik uiteindelijk een tasje had waar ik echt blij mee was. Volumineus zonder slap te worden en met een grote opening.”

Waarom ben je tassen gaan maken en heb je een Etsy-winkel geopend?
“Als sinds ik een klein meisje was, houd ik er van om dingen met mijn handen te maken. Mijn hobby werd pas serieus ambacht toen ik handtasjes cadeau gaf aan de juffen van mijn kinderen. Ze vonden ze prachtig! Niet lang daarna was er een klein winkeltje in Belgie dat ze in hun assortiment wilde. Vanaf dat moment kon ik serieus materialen in gaan kopen wat ik vaak via Etsy deed, dus zo kwam ik er op om daar ook te gaan verkopen.”

Wat inspireert je?
“De stoffen die ik gebruik, ik ben een enorme fan van Melody Miller en Etsuko Furuya. Het oude omaatjes-handtasje op mijn zolder, vrienden die met verzoekjes komen… inspiratie is overal!”

Etsy.com/nl/shop/octopurse

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN