Groovy Magnets

Letterlijk héél aantrekkelijk is de webshop van Lies Verheyen met zelfontworpen magneetbehang, magneetstickers en magneten.

140308_Groovy_MagnetsHoe kwam je op het idee van het magneetbehang?
“Als vormgever maak ik vaak gebruik van verschillende materialen, waarbij experimenteren een belangrijk onderdeel is. Dat heeft onder andere geleid tot de ontwikkeling van dit magneetbehang. Het is een uitstekend alternatief voor het klassieke magneetbord, dat vaak met schroeven op de muur aangebracht moet worden. En voor magneetverf, dat soms niet goed is aangebracht waardoor het niet voldoende kleefkracht heeft. Magneetbehang heeft dat wel, omdat de ijzerdeeltjes gelijkmatig verdeeld zijn. We hebben het thuis en op kantoor natuurlijk zelf hangen en het werkt perfect. Als decoratie (voor de kindertekeningen), als moodboard én we hebben de krijtbordvariant om op te schrijven.”

Run je zelf de webshop of heb je het uitbesteed? Je hebt immers ook nog een ontwerpbureau.
“Ik run de webshop samen met mijn man, die fotograaf is. Voorlopig houden we graag zelf contact met onze klanten, ook om hun directe feedback te krijgen, en we vinden het nog steeds superspannend om te ontdekken waar ter wereld het magneetbehang besteld wordt. En we staan op beurzen, waar we ook altijd reacties proberen te verzamelen.”

Wat is je droom? Leven van de magneten?
“Moeilijk te zeggen. Ik zou het grafisch ontwerp dan zeker missen. Een combinatie van beide is voorlopig toch de beste optie. Ik ontwerp nu natuurlijk ook voor de collectie, maar dat blijft beperkt. En een label opbouwen als Groovy Magnets vergt veel meer tijd dan je denkt, ook zakelijk is er veel werk aan de winkel. De eerste collectie magneetbehang is afgelopen oktober gelanceerd en sindsdien is alles in de tiende versnelling gegaan. Momenteel zijn we vooral bezig structuur aan te brengen in het bedrijf. En ondertussen proberen we nog tijd vrij te maken voor een tweede collectie. Want die komt over een half jaar alweer uit.”

Groovymagnets.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN