Passi Passé

De winkel en webwinkel van Ellen Wielandt zijn haar speeltuin, een wonderlijke plek waar het verleden nog lang niet voorbij is.
Wie is de vrouw achter Passi Passé?
“Ik heb twee kinderen, twee honden, vier katten en een paard en ben getrouwd met Niko, een voetbalverslaggever. Ik hou van muziek, beeldende kunst, koken, lezen en dingen verzamelen. En van mijn grote tuin. Mijn ‘echte’ beroep is vertaler en copywriter, maar twee jaar geleden heb ik de stap gezet om fulltime met de winkel en de webwinkel bezig te zijn. Van jongs af aan ben ik bezeten door alles wat oud is: oude films, oude muziek, oude meubels. Iemand die ik kende moest vijf jaar geleden noodgedwongen haar dorpsbloemenzaak van de hand doen… Ik heb eerst naast de vintage spullen en cadeautjes nog plantjes verkocht, maar het bleek snel dat ik niet echt groene vingers had…”

Wat voor winkel is Passi Passé?
“Passi Passé komt uit het Frans: le passé n’est pas si passé que ça. Wat zoiets betekent als: het verleden is niet helemaal voorbij. Het is mijn speeltuin: ik mag eindeloos (vintage) spullen zoeken en inkopen. En af en toe rariteiten, die zitten er ook wel eens tussen :-).”

Had je meteen ook een webwinkel?
“Ik ben vrij snel met een webwinkel begonnen om ook klanten buiten het dorp te kunnen bedienen. Op hetzelfde moment kwam ik in het webshopbeurzen- en marktjescircuit terecht, waardoor de webshop snel meer bekendheid kreeg. Je leert er ook andere eigenaren van webshops kennen. Tegenwoordig is mijn winkel een concept store waarin ik tijdelijk plekjes ‘verhuur’ aan andere, gespecialiseerde webshops en creatieven. Zij kunnen bij mij hun spullen fysiek in de kijker zetten en ik kan mijn klanten sneller nieuwe artikelen aanbieden. hierdoor profiteer ik ook van de productkennis en het specialisme van mijn huurders. Ik doe het nu al ruim twee jaar zo, en het bevalt enorm. Echt win-win.”

Passipasse.be

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN