Madame Volt

Sophie Janssens kán gewoon niet stilzitten. Best handig als je zo’n creatief talent hebt als zij, des te meer moois komt er uit je handen.
260714_Saturday Market_MADAME VOLTKun je iets meer over jezelf vertellen?
“Ik ben 33 jaar, geboren en opgegroeid in Antwerpen. Mijn naam Madame Volt is ontstaan toen ik 16 was, mijn vrienden gaven mij de bijnaam 2000 volt omdat ik nooit stilzit. Samen met mijn vriend Dimitri kocht ik dit jaar een huisje in Borgerhout. Daar heb ik ook mijn kleine atelier, waar ik super graag mijn juwelen en illustraties maak. Ik hou van veel licht dus als het zonnetje schijnt, sleur ik meteen mijn tafel naar het dakterras. Mijn materiaal ligt klaar, zodat ik kan beginnen wanneer ik er zin in heb… Genieten en werken tegelijkertijd! Genieten van het leven is wat ik het allerliefste doe: koffietjes drinken met vriendinnen, rondfietsen in de stad, inspiratie opsnuiven… Het ‘spelen’ staat centraal in mijn creatieproces en dat is ook zo in mijn dagelijks leven.”

Hoe ben je met je shop begonnen?
“Naast Madame Volt werk ik parttime als kleuterjuf. Daarvoor ben ik ook altijd aan het experimenteren en creëren. Na mijn studies heb ik drie jaar gereisd en daarna heb ik veel avondlessen gevolgd. Eerst drie jaar fotografie, daarna twee jaar naailessen en vervolgens een basiscursus tekenen. Nu zit ik in mijn tweede jaar ‘toegepaste grafiek’. Ik kan gewoon écht niet stilzitten. Het was allemaal een hobby, totdat ik mezelf een deadline stelde door me in te schrijven voor een creamarkt. Vanaf dat moment is er een shop.”

Welke ontwikkeling heeft jouw werk doorgemaakt?
“Ik heb al van alles gemaakt. Een tijdje geleden vond ik het leuk om vondsten uit de kringloopwinkel te upcyclen, mijn producten hadden vooral een retro invloed. Nu gaat mijn interesse en stijl meer uit naar de grafische en geometrische look. Maar kleur en speelsheid blijven centraal in mijn ontwerpen.”

Madamevolt.bigcartel.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN