Student Annemarijn ontwerpt kleding met een inspirerende boodschap

Annemarijn Verboom

Als stagiair een eigen kledinglijn ontwerpen gebeurt niet vaak. De creatieve Annemarijn Verboom ging tijdens haar stage aan de slag voor een duurzaam kledingmerk en verwerkte een inspirerende boodschap in haar items.

Voor haar stage ging de twintigjarige Annemarijn aan de slag bij brandingburo Kitemedia, vertelt ze in een interview met De Gelderlander. In eerste instantie wilde ze graag helpen met de grafische vormgeving, omdat dit aansloot bij haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Maar al snel begon ze enthousiast aan een andere creatieve taak.

Toen haar stagebegeleider het duurzame kledingmerk New Habit Organic Clothing wilde oprichten, mocht ze meedenken over het ontwerp. Annemarijn combineerde haar creativiteit met haar liefde voor de natuur tijdens een brainstorm en ontwierp al snel twaalf kledingstukken: van unisex truien tot tassen, T-shirts en hoedjes.

De stagiaire verwerkte in haar items illustraties van bladeren en quotes als ‘you’ve got nerves’. “Ik wil graag de bijzondere processen uit de natuur laten zien”, vertelt Annemarijn aan De Gelderlander, “op die manier hoop ik mensen te inspireren om beter voor de natuur te zorgen.”

Meer lezen

Tekst Ruby Wijdenbosch  Bron De Gelderlander  Fotografie Oliver Pacas/Unsplash

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN