Tekenen in het Rijksmuseum

Overal en altijd maar foto’s maken met je smartphone of tablet. Waarom doet iedereen dat? Het Rijksmuseum in Amsterdam constateerde dat het museumbezoek daardoor als passiever en oppervlakkiger wordt ervaren. Daarom komen ze met een sympathiek initiatief: ze promoten het zelf tekenen in het museum. Ze hopen dat iedereen door zelf te tekenen meer aandacht heeft voor de schoonheid en magie van de geschiedenis en de kunst.

Afgelopen weekend deelde het museum 10.000 gratis schetsboekjes en 8250 potloden uit en werden er verschillende tekenactiviteiten georganiseerd. Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum: “Bezoekers waren zichtbaar blij verrast en het was een prachtig gezicht zoveel mensen naast elkaar met zoveel plezier aan het tekenen te zien. Door te tekenen kijkt men beter en ziet men meer.” Maar ook na dit weekend is iedereen die graag tekent welkom in het Rijksmuseum. Elke zaterdag is het ‘Teekendag’ en kun je een schetsboekje afhalen bij de infobalie. Ook zijn er ‘Teekentours’ en openbare tekenlessen die je kunt volgen.

Wij – als teken- en illustratiefans – juichen dit initiatief zeer toe. In de Flow Illustratiespecial schreven we er het artikel ‘Tekenen opent je ogen’ over.

IMG_8636- Bibi VethFoto: Bibi Veth

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN