Plannen en keuzes maken voor de toekomst, dat is iets waar een persoonlijke tijdlijn je bij kan helpen. De tijdlijn laat je letterlijk terug in de tijd kijken: dit heb ik allemaal al gedaan, deze keuze heeft voor mooie momenten gezorgd en dat gevoel wil ik vaker hebben. In Flow 2 zit een uitneembare tijdlijn, met tips en illustraties om hem in te vullen.
Loopbaancoach Esther Esselbrugge legt uit hoe je zo’n toekomstgerichte tijdlijn kunt maken: “Begin bij je geboorte en vul vanaf dat punt minimaal twintig kleine en grote momenten in die je als indrukwekkend, leuk en/of succesvol hebt ervaren. Het kan een feest zijn dat je organiseerde voor werk of school, een opleiding of workshop die je hebt gevolgd, de start van je eigen bedrijf.” Volgens Esselbrugge zet dit denkproces allemaal radertjes aan het werk in je hoofd, krijgt je zelfvertrouwen er een boost van, komt je creativiteit op gang en bedenk je dingen die normaal gesproken niet bij je zouden opkomen.”
Heb je twintig of meer momenten genoteerd? Probeer dan een rode draad te ontdekken. Welke activiteiten of gebeurtenissen komen regelmatig terug? Heb je meer illustraties nodig bij brainstormen, knippen en plakken? In het downloadkastje zijn ze te vinden, in het laatje Other lovely stuff.
Mijn huis jouw vakantie
In Flow 2 vind je ook een artikel waarin journalist Anneke Bots vertelt over haar ervaringen bij het ruilen van huis of het verhuren via Airbnb. Want hoe voelt het als wildvreemden onder jouw dekbed slapen en misschien wel in jouw kasten rommelen? Een fragment uit het artikel.
‘Op het zonnige terras in de Achterhoek krijg ik ineens een beetje buikpijn. Vooraf leek het zo’n goed idee om ons fijne Amsterdamse appartement te verhuren via Airbnb, maar op het moment dat er daadwerkelijk een een wildvreemd Amerikaans gezin met koffers en al bij ons op de stoep staat, binnengelaten door ons buurmeisje, smaakt de cappuccino me ineens niet meer. Vier dagen lang nemen ze hun intrek in ons huis. Ze slapen onder onze klamboe, ontbijten op ons terras en staan onder onze douche. Draaien ze de deur wel goed op slot en gaan ze niet in de kasten rommelen? Alles wat we hebben, staat gewoon voor het grijpen. Heeft deze all American family aan wie we met ons volle verstand de sleutel van ons huis hebben gegeven, wel goede bedoelingen?’
Met tips & tricks. Een tip van ervaringsdeskundige Linda: “De eerste paar keer heb ik zo’n beetje alle kasten leeggehaald. Dozen vol gingen naar de opslag. Dat was veel werk. Tegenwoordig beperk ik het tot de administratie en een paar waardevolle spullen. De rest laat ik staan.” Linda licht ook altijd haar buren in als er gasten komen. “De halve straat weet ervan, dat geeft een veilig gevoel. Mochten ze iets vreemds zien, dan waarschuwen ze me.”
Lees verder in Flow 2, verkrijgbaar in de winkel of via de webshop.