Met het vele werken aan de keukentafel komen er nieuwe uitdagingen langs. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor structuur en focus door de dag heen, en hoe ‘praat’ je met je collega’s op afstand? 6 tips voor thuiswerken.
- Met de app Pocket krijg je meer grip op de informatiestroom die via social media op je afkomt. Artikelen, video’s en podcasts die je later wilt lezen, kijken of luisteren, sla je op in deze app.
- Wachtwoorden moeten steeds langer, ingewikkelder en vaker vernieuwd worden om echt veilig te zijn. Als je geen Apple-devices gebruikt (daar worden je wachtwoorden opgeslagen in je sleutelhanger), is het handig om hiervoor een app te installeren. Zoals Lastpass, voor je smartphone en desktop.
- Wil je weten of het veilig is om ergens een wachtwoord in te voeren, installeer dan de extensie Password Checkup voor Google Chrome. Die geeft een waarschuwing als je wachtwoord niet sterk genoeg is of een website een datalek heeft gehad. In dat geval kun je je account resetten en opnieuw beveiligen.
- Wie weleens wat vertaalt, gebruikt vast Google Translate, maar de vertaalmachine DeepL is ook de moeite waard. Werkt heel nauwkeurig en vertelt snel lange lappen tekst.
- De app Daywise verzamelt alle notificaties voor mail, afspraken en berichten voor je en houdt ze tegen, zodat je langere periodes ongestoord kunt werken, slapen of echt vrij kunt zijn. Je kunt instellen op welke momenten van de dag je de berichten wél wilt zien.
- Werk je het liefst met lijstjes en taken die je kunt afvinken? Bekijk dan eens de apps Todoist, Agenda en Omnifocus. Extra handig: ze zijn te koppelen aan allerlei andere apps en programma’s, zoals je agenda of je mail.
- Meer tips van verschillende thuiswerkers vind je in Flow 1.
- We schreven ook een blog met meer algemene tips voor thuiswerken.
Tekst Jeanette Jonker Fotografie Annie Sprat/Unsplash.com