Troost vinden

bryksenkova_photoYelena Bryksenkova maakte de illustraties bij het openingsverhaal in Flow 4 over troost vinden bij jezelf. De illustrator werd geboren in Sint-Petersburg en groeide op in Cleveland in de Verenigde Staten. Ze tekent de meest uiteenlopende dingen, zoals sprookjesachtige figuren of vrouwen in de natuur.

Een fragment uit het artikel:

Troost vinden bij jezelf
Soms laat het leven zich van zijn minder mooie kant zien. Je verliest je baan, een dierbare, je zelfvertrouwen. Waar haal je dan troost uit, ook als er niemand in de buurt is die je kan steunen? Journalist Otje van der Lelij op zoek zoek naar manieren om je weer wat beter te voelen.

Lange tijd was religie een bron van troost. Als het leven pijn deed, kon je terugvallen op hechte gemeenschap van de kerk en het dorp. Die gemeenschapszin zijn we volgens theoloog en psycholoog Claartje Kruijff een beetje kwijtgeraakt, terwijl de behoefte er wel is. “Op uitvaarten en tijdens collectieve rituelen merk ik dat er een breed gedeeld verlangen is naar verbondenheid en nabijheid.” Het hele artikel lees je in Flow 4.

bryksenkova_nature walk kopie

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN