Tsjilp

De tijd dat mooie dekens voor bijna niks in kringkoopwinkels lagen, is helaas voorbij. Gelukkig was Annette Versteege altijd al zo iemand die mooie dingen niet kon laten liggen. Met haar verzameling dekens en andere vintage lappen begon ze ‘gewoon voor de lol’ de webwinkel Tsjilp. Vooral de kussens die aan de ene kant van zo’n wollen deken zijn gemaakt en aan de andere kant van een mooi oud gordijn, zijn echt juweeltjes.


Waarom dekens?
“Ik heb wel iets met stoffen, ik heb vroeger ook de mode-academie gedaan. Puur uit nostalgie nam ik ze vaak mee. Tegenwoordig kost het veel meer tijd om ze te vinden. Maar dat is niet erg, dan zal de winkel langzaam een andere richting opgaan. Ik kijk gewoon waar een overschot van is. I go with the flow.”

Waar haal je je inspiratie uit?
“Overal. Internet is een grote bron, maar ook mijn pubers thuis, mijn vriendinnen, bladen, kunst en nieuws. Of flarden van een gesprek. Dan verheug ik me er weer op om dat op een vers kussen te stikken.”

Wat is er zo leuk aan het runnen van een webshop?
“Het creëren van iets van jezelf is heerlijk. Ik kan blij worden van een verse stapel kussens die klaar is als alles weer mooi in de webwinkel staat. Ik wil altijd graag dicht bij de bron blijven, dus daarom blijf ik alles ook zelf maken. Het gaat me niet om rijk of groot te worden, het werk is vooral heel bevredigend.”

Mijnwebwinkel.nl/winkel/tsjilp

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN