Valesca van Waveren (2/4)

Valesca van Waveren woont met haar man, zoontje en kat Momo in Amsterdam. Elke dag fietst of wandelt ze naar haar studio, waar ze haar illustraties, die zo lekker kleurrijk zijn, maakt. Maar ze doet ook aan keramiek – twee jaar geleden ontdekt en inmiddels een grote liefde. De komende maand geeft Valesca ons op deze plek een kijkje in haar werk en leven. Op Valescavanwaveren.com kun je haar werk ook alvast bekijken.

Hallo bloglezers van Flow,

De illustraties die ik maak voor tijdschriften vertellen een verhaal. Ze zijn eigenlijk bedoeld om een communicatieprobleem op te lossen. Je moet de lezer via beeld laten zien waar de tekst over gaat. Keer op keer geniet ik ervan om te puzzelen over de mooiste oplossing, en de lezers te betrekken.

1

Ik begon ooit met tekenen en creëren simpelweg omdat ik het leuk vond. Als het eenmaal je werk is, voelt dat toch anders. Daarom groeide bij mij de wens om ook iets te maken op een nieuwe manier. Iets voor mezelf, dat niet per se communicatief of mooi hoefde te zijn en niet op een bepaalde tijd af moest zijn. Een ontdekkingsreis zonder deadline.

Ik ben heel erg blij dat ik begonnen ben met een cursus keramiek bij het Keramiek Centrum Amsterdam. Als eerste ben ik kleine hangertjes met gezichtjes gaan maken, omdat ik iets wilde maken waar je blij van wordt. Daarna begon ik met potjes, vazen en kopjes.

Het werken met klei en langzaam iets creëren, werkt voor mij heel meditatief. Je hebt een object in je handen, en een paar uur lang ben je met niks anders bezig dan met dat. Heerlijk om op die manier tot rust te komen. Soms ben ik een paar maanden met een project bezig. Het moet lang drogen voor het in de oven mag en het moet een paar keer gestookt worden. Het is telkens weer een verrassing hoe het uit de oven komt.

2

Met veel plezier ga ik elke vrijdag naar mijn les. Het is fijn om samen met de andere cursisten iets te maken, soms in stilte, soms met goeie of gekke gesprekken.

Hieronder een paar webadresjes met mijn keramiek en dat van anderen:

Valescavanwaveren.com/ceramics 

Etsy.com/nl/shop/valescavanwaveren 

Society6.com/valescavanwaveren

Pinterest.com/valescawaveren/ceramics (fantastische keramiekpins ter inspiratie)

Keramiek-centrum.nl  (Er is een wachtlijst, maar woon je in de buurt van Amsterdam…?)

Volgende week:
Erger jij je ook zo aan al die verschillende verpakkingen van diverse merken in je badkamer (douchegel, shampoo, conditioner)? Ik heb er iets voor bedacht…

Tot dan!
Valesca

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN