online cursus het leven kan anders mindfulness

Inmiddels is deze eerste online cursus gestart. Je kunt je niet meer inschrijven. Maar, goed nieuws: in januari herhalen we de cursus en kun je alsnog meedoen. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en/of volg ons op Instagram. Daar houden we je op de hoogte van een nieuwe editie van ‘Het leven kan anders’.

Het leven kan anders – hoe mindfulness je helpt keuzes te maken

We gunnen het iedereen, een leven waarbij je ziet wat je eigenlijk allemaal op de automatische piloot doet. Een leven waarin je minder van jezelf moet, minder piekert, meer rust neemt en meer kunt relativeren.

In de online cursus ‘Het leven kan anders’ leer je naar je automatische reacties en patronen te kijken. Mindfulness is daar een praktische en toegankelijke manier voor.

Door opmerkzaam te zijn, leer je wat er in je speelt, en ga je onderscheid maken tussen gedachten, emoties en gedrag. Daardoor blijf je vaker in het nu, in plaats van altijd maar vooruit en achteruit te leven. Én maak je bewustere keuzes en ontdek je: het kan ook anders. In deze online cursus leer je hoe.

Prijs: € 49,95
(Vroeg erbij-prijs: € 34,95)

vlinder hadas cursus


Wat krijg je?

– 7 video-talks van mindfulnesstrainer Karin Hoens
– 5 audio-meditaties
– 3 live Q&A’s met Karin Hoens en Flow’s online coördinator Ilse Savenije
– (Toegankelijke) dagboekoefeningen en creatieve opdrachten
– Quotes, gedichten, animaties en illustraties
– 12 downloads (om te printen of als telefoonachtergrondje, als reminder)


Wat leer je?

In 7 lessen van 3 dagen leer je:

– de basisprincipes van mindfulness
– onderscheid te maken tussen gedachten, gevoelens en gedrag
– hoe je je bewust wordt van wat er in je leeft
– vriendelijker en geduldiger zijn voor en met jezelf
– anders omgaan met stress, onzekerheid, verdriet of angst
– accepteren wat er is en loslaten wat je niet meer dient
– meer aan het roer van je eigen leven staan en bewustere keuzes makenOver Karin Hoens

karin hoens mindfulness

Deze online cursus ontwikkelden we samen met Karin Hoens.

Karin is mindfulnesstrainer en geeft cursussen. Een-op-een, maar ook aan groepen en via instellingen als ziekenhuizen en gemeentes. Ze helpt anderen zichzelf beter te leren kennen en weer regie over hun eigen leven te krijgen. We vinden dat Karin het zo goed begrijpt: dat sommige dingen zo makkelijk klinken, maar niet altijd zijn. En wat je dan wel kunt doen. Ze gaf al vaker praktische mindfulnesstips in Flow.

Meer over Karin lees je op haar website Karinhoens.nu.


Hoe werkt een cursus via Instagram?

Na aanschaf van de cursus krijg je toegang tot het afgeschermde Instagram-account @hetlevenkananders. Vanaf maandag 7 september krijg je daar elke dag een video, oefening, tip of audio-meditatie. Helemaal in Flow-stijl natuurlijk, met illustraties en animaties.

Later instromen kan t/m 14 september (de eerder geplaatste berichten kun je dan gewoon terugkijken). Na afloop van de cursus blijft alles nog een maand lang beschikbaar.Meld je aan

Doe je met ons mee? Heel graag delen we met jou onze inzichten over hoe het leven anders kan. Bestel de cursus hier.

BUTTON meld je aan

bolletjes hadas cursus


Veel gestelde vragen

Wat is mindfulness?
Mindfulness laat je op en andere manier naar je leven kijken, met een ander perspectief. Je leert met zorgzame, vriendelijke en niet-oordelende aandacht en opmerkzaamheid naar je ervaringen te kijken. Eigenlijk is het simpel: je leert kijken naar je leven zoals het nu is. Maar, simpel wil niet zeggen dat je het zomaar doet. Je hebt je leven lang geleerd dingen op een bepaalde manier te doen. Door in deze 21 dagen veel te oefenen, ga je zelf ervaren wat het je allemaal oplevert om met aandacht vaker in het hier en nu te zijn. En zo kun je het, na afloop van de cursus, vaker toepassen in je leven.

Voor wie is deze cursus?

We gunnen het iedereen, een leven waarbij je ziet wat je eigenlijk allemaal op de automatische piloot doet. Een leven waarin je minder van jezelf moet, minder piekert, meer rust neemt en meer kunt relativeren. Voor wie mindfulness nieuw is, is dit een eerste stap. Voor wie er al bekend mee is, is het een fijne opfrissing, met de insteek: het leven kan ook anders.

Ik heb (nog) geen Instagram (of weet niet zo goed hoe het werkt), kan ik meedoen?

Om mee te doen, heb je een Instagram-account nodig. Je kunt jezelf gratis op Instagram registreren. In de cursus zelf leggen we via tekst en een video nog eens goed uit hoe het werkt, en wat je waar kunt vinden. Zo kan iedereen meedoen.

Bij het aanschaffen van onze online cursus, geef je e-mailadres op. In augustus krijg je een mail van ons, zodat we je vanaf 1 september, via jouw Instagram-account, toegang kunnen geven.

Kan ik ook later beginnen? Hoe lang houd ik toegang?

De cursus start op 7 september en duurt 21 dagen. Elke dag delen we een nieuwe video, opdracht of een andere post. Je kunt je inschrijven t/m 14 september en kunt zo alles vanaf dag 1 terugkijken.

Na afloop blijven alle video’s, teksten en opdrachten nog een maand lang staan (dus t/m 27 oktober).

Ik heb me aangemeld. Wanneer krijg ik toegang?

Inmiddels hebben de eerste paar honderd deelnemers toegang gekregen tot de cursus. Elke paar dagen voegen we de nieuwe instromers toe aan de cursus. Je krijgt dan eerst een mail van ons waarin we je vragen naar je Instagram-naam, zodat we je toegang kunnen geven. Dit gebeurt bijna dagelijks.

Bestel je rond of in het weekend van 5/6 september? Op maandagochtend 7 september gaan we alle last-minute deelnemers direct mailen en toegang geven, zodat ook jij maandag 7 september kunt beginnen.

Stroom je later in? Ook dan proberen we je zo snel mogelijk toegang te geven tot de cursus.

Hoe veel tijd kost het me ongeveer?

De ene dag plaatsen we een video of meditatie van bijvoorbeeld een kwartier, de andere dag is het een gedicht of (journal) opdracht. Uiteraard ben je alsnog vrij om alles naar eigen tijd en wens te lezen of bekijken of uit te voeren – dat is het mooie van een online cursus.

Elke post komt ’s morgens vroeg (rond 7 uur) online en hij blijft t/m het eind van de cursus staan, zo kun je zelf bepalen wanneer je ermee aan de slag gaat.

In welke taal wordt de cursus gegeven?

Alle video’s, meditaties, teksten en opdrachten zijn in het Nederlands (uitgezonderd van een aantal quotes).

 


Aanmelden kan niet meer. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, daarin houden we je op de hoogte van een nieuwe editie van de cursus. Die start in januari.BUTTON meld je aan

(Voorbeeld, met illustraties van Hadas Hayun)