Het leven kan anders 2 landingspagina header2

Na een eerste editie in september gaan we vanaf 11 januari opnieuw van start met de online cursus Het leven kan anders. In 8 weken leer je hoe mindfulness je kan helpen keuzes te maken. Op deze pagina lees je hoe het werkt en wat je krijgt en leert. De cursus is vanaf 2 december te bestellen in onze shop (en ook via deze pagina).

Het leven kan anders – hoe mindfulness je helpt keuzes te maken

We gunnen het iedereen, een leven waarbij je ziet wat je eigenlijk allemaal op de automatische piloot doet. Een leven waarin je minder van jezelf moet, minder piekert, meer rust neemt en meer kunt relativeren.

In de online cursus ‘Het leven kan anders’ leer je naar je automatische reacties en patronen te kijken. Mindfulness is daar een praktische en toegankelijke manier voor.

Door opmerkzaam te zijn, leer je wat er in je speelt, en ga je onderscheid maken tussen gedachten, emoties en gedrag. Daardoor blijf je vaker in het nu, in plaats van altijd maar vooruit en achteruit te leven. Én maak je bewustere keuzes en ontdek je: het kan ook anders. In deze online cursus leer je hoe.

Prijs: € 69,95
Vroeg-erbij prijs t/m 14 december: € 54,95

vlinder hadas cursus


Wat krijg je?

– 7 video-talks van mindfulnesstrainer Karin Hoens
– 5 audio-meditaties
– 3 live Q&A’s met Karin Hoens en Flow’s online coördinator Ilse Savenije
– (Toegankelijke) dagboekoefeningen en creatieve opdrachten
– Quotes, gedichten, animaties en illustraties
– 12 downloads (om te printen of als telefoonachtergrondje, als reminder)
– Elke maandag een nieuwsbrief met extra artikelen rondom het thema van die week
2 paper goodies: Flow Bookazine 1 over mindfulness: Beter nu + Flow Notebook met reflectievragen en ruimte om te schrijven


Wat leer je?

In 7 lessen van een week leer je:

– de basisprincipes van mindfulness
– onderscheid te maken tussen gedachten, gevoelens en gedrag
– hoe je je bewust wordt van wat er in je leeft
– vriendelijker en geduldiger zijn voor en met jezelf
– anders omgaan met stress, onzekerheid, verdriet of angst
– accepteren wat er is en loslaten wat je niet meer dient
– meer aan het roer van je eigen leven staan en bewustere keuzes maken


Het leven kan anders 2 landingspagina quote


Over Karin Hoens

karin hoens mindfulness

Deze online cursus ontwikkelden we samen met Karin Hoens.

Karin is mindfulnesstrainer en geeft cursussen. Een-op-een, maar ook aan groepen en via instellingen als ziekenhuizen en gemeentes. Ze helpt anderen zichzelf beter te leren kennen en weer regie over hun eigen leven te krijgen. We vinden dat Karin het zo goed begrijpt: dat sommige dingen zo makkelijk klinken, maar niet altijd zijn. En wat je dan wel kunt doen. Ze gaf al vaker praktische mindfulnesstips in Flow.

Meer over Karin lees je op haar website Karinhoens.nu.


Hoe werkt een cursus via Instagram?

Na aanschaf van de cursus krijg je toegang tot het afgeschermde Instagram-account @hetlevenkananders. Vanaf maandag 11 januari krijg je daar drie keer per week een video, oefening, tip of audio-meditatie. Helemaal in Flow-stijl natuurlijk, met illustraties en animaties. In week 8 sluiten we af met een extra live Q&A-sessie via Instagram live.

Handig: we sturen je elke maandag een nieuwsbrief, waarin staat wat we die week gaan doen, waar je voorgaande lessen kunt vinden en waarin je kunt doorklikken naar extra artikelen om te lezen, passend bij de les van die week.

Later instromen kan t/m 18 januari (de eerder geplaatste berichten kun je dan gewoon terugkijken). Na afloop van de cursus blijft alles nog een maand lang beschikbaar.

Bij aanschaf van de cursus laat je je e-mailadres achter. In januari krijg je van ons een mail, zodat je je Instagram-naam aan ons kunt doorgeven. Daarmee krijg je vanaf 11 januari toegang tot de cursus.De cursus is vernieuwd! Wat is er anders?

Afgelopen september ging deze cursus voor het eerst van start, met ruim 500 enorm betrokken deelnemers. Een mooie en leerzame cursus, vonden velen.

Aan de hand van de feedback van de deelnemers hebben we de cursus voor januari wat aangepast. Deze vernieuwde versie duurt 8 weken in plaats van 21 dagen, met meer tijd en ruimte tussen de lessen en opdrachten. Ook nieuw: elke maandag ontvang je ontvang je van ons een nieuwsbrief in je mailbox, met daarin onder andere extra artikelen die je kunt lezen op onze website, passend bij het thema van die week.

Ook nieuw: dit keer ontvang je het Flow Bookazine over mindfulness en een Flow notebook thuis in de eerste week van de cursus.

Handig om te weten: de inhoud van de cursus (alle video’s, meditaties en de opdrachten) is hetzelfde als de eerste versie, het is dus geen vervolg. Opnieuw meedoen en nog meer oefenen kan uiteraard wel.


Veel gestelde vragen

Wat is mindfulness?
Mindfulness laat je op en andere manier naar je leven kijken, met een ander perspectief. Je leert met zorgzame, vriendelijke en niet-oordelende aandacht en opmerkzaamheid naar je ervaringen te kijken. Eigenlijk is het simpel: je leert kijken naar je leven zoals het nu is. Maar, simpel wil niet zeggen dat je het zomaar doet. Je hebt je leven lang geleerd dingen op een bepaalde manier te doen. Door in deze 21 dagen veel te oefenen, ga je zelf ervaren wat het je allemaal oplevert om met aandacht vaker in het hier en nu te zijn. En zo kun je het, na afloop van de cursus, vaker toepassen in je leven.

Voor wie is deze cursus?

We gunnen het iedereen, een leven waarbij je ziet wat je eigenlijk allemaal op de automatische piloot doet. Een leven waarin je minder van jezelf moet, minder piekert, meer rust neemt en meer kunt relativeren. Voor wie mindfulness nieuw is, is dit een eerste stap. Voor wie er al bekend mee is, is het een fijne opfrissing, met de insteek: het leven kan ook anders.

Ik heb (nog) geen Instagram (of weet niet zo goed hoe het werkt), kan ik meedoen?

Om mee te doen, heb je een Instagram-account nodig. Je kunt jezelf gratis op Instagram registreren. In de cursus zelf leggen we via tekst en een video nog eens goed uit hoe het werkt, en wat je waar kunt vinden. Zo kan iedereen meedoen.

Bij het aanschaffen van onze online cursus, geef je e-mailadres op. In augustus krijg je een mail van ons, zodat we je vanaf 11 januari, via jouw Instagram-account, toegang kunnen geven.

Kan ik ook later beginnen? Hoe lang houd ik toegang?

De cursus start op 11 januari en duurt acht weken. Drie keer per week delen we een nieuwe video, opdracht of een andere post. Je kunt je inschrijven t/m 18 januari en kunt zo alles vanaf dag 1 terugkijken.

Na afloop blijven alle video’s, teksten en opdrachten nog een maand lang staan.

Hoe veel tijd kost het me ongeveer?

De ene dag plaatsen we een video of meditatie van bijvoorbeeld een kwartier, de andere dag is het een gedicht of (journal) opdracht. Uiteraard ben je alsnog vrij om alles naar eigen tijd en wens te lezen of bekijken of uit te voeren – dat is het mooie van een online cursus.

Elke post blijft t/m het eind van de cursus staan, zo kun je zelf bepalen wanneer je ermee aan de slag gaat.

In welke taal wordt de cursus gegeven?

Alle video’s, meditaties, teksten en opdrachten zijn in het Nederlands (uitgezonderd van een aantal quotes).

Ik heb in september al meegedaan aan de cursus, kan ik nog een keer meedoen?

Uiteraard kun je de cursus nog een keer volgen. Voor mindfulness geldt immers: oefenen, oefenen, oefenen. Alle oud-deelnemers krijgen begin december via Instagram een kortingscode waarmee ze in januari nog een keer mee kunnen doen met korting.

Let op: deze cursus in januari is géén vervolg op wat we in september hebben gedaan. De inhoud van de cursus (alle video’s, meditaties en de opdrachten) is grotendeels hetzelfde als de eerste versie. Wat er nieuw is: elke week extra artikelen op onze website (alleen zichtbaar voor deelnemers), een wekelijkse nieuwsbrief, plus twee paper goodies (Flow Bookazine over mindfulness + Flow Notebook) die je in de eerste week van de cursus thuis ontvangt.


Aanmelden kan vanaf de eerste week van december via onze shop of via deze pagina. Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.