Ontspullen met Astrid (1)

Astrid (47) is samen met Irene de oprichter van Flow. Ze woont samen en heeft twee kinderen. Ze schrijft elke dinsdag over de zin en onzin van ontspullen. In de tweede aflevering schrijft ze over hoe ze anders is gaan kijken naar spullen. 

Beetje raar verhaal dit misschien, maar als je van dichtbij wat overlijdens hebt meegemaakt ga je opeens heel anders naar spullen kijken. Tenminste, dat overkwam mij. Want opeens zag ik wat er gebeurt als je er niet meer bent. Dan zitten al je lieve mensen dus met een best pittig projectje: wat te doen met al jouw verzamelingen, potten en pannen, schoenen, parfumflesjes en boeken. Toen ik al dat geworstel bezag, kwam ik een beetje timide mijn eigen huis binnen. Jeetje, eigenlijk verzamel je je hele leven dus spullen, die een ander straks uit moet zoeken.

Beetje ongezellig verhaal natuurlijk, en ook niet iets om de hele tijd over na te denken, maar ik zag ook dat dat wat jou zo mooi lijkt (je gekleurd glas verzameling), een ander niet zoveel zegt. En dat het in een doos gaat naar de Kringloop. Ik vond het in ieder geval wel een soort extra eyeopener. Beter om al je lieve mensen als erfenis leuke herinneringen meegeven (dus trek die portemonnee voor etentjes, picknicken in het park en verstuur die uitnodigingen voor samen koken of met zijn allen naar een festival) dan een overvol huis. Nou ja, niet dat je hier verder iets mee hoeft te doen, maar in mijn hoofd loste het wel een paar dingen op eigenlijk.

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN