Koffie met Tammy

De Amerikaanse schrijver en fotograaf Tammy Strobel is twee weken in Nederland. We ontmoeten haar op een terras in Amsterdam voor koffie en een ‘morning view’.

Je kent het verhaal van Tammy en haar houten huisje op wielen misschien nog wel. In Flow schreven we regelmatig over haar en in 2012 verscheen haar boek You Can Buy Happiness (and It’s Cheap) over simpeler leven in een tiny house. Dat ze in Nederland op vakantie is, komt eigenlijk door Flow. Door ons magazine is ze zich gaan verdiepen in ons land en veel van haar lezers en volgers komen uit Nederland.

Na vier jaar in een tiny house wonen Tammy en haar man inmiddels weer in een klein appartement in Yreka in Californië. “Ik had behoefte aan een bad en nu wonen we iets minder afgelegen.” Naast haar werk als schrijver trekt ze er dagelijks graag op uit voor een wandeling door de natuur of een bezoek aan een dorpje of stad in de buurt. Ook over dit onderwerp schreef ze een boek: Everyday Adventures – tiny quest to spark your creative life, een soort gids en dagboek ineen.

Tammy begint haar dagen het liefst heel vroeg. Rond vier of vijf uur ’s ochtends staat ze op, drinkt ze koffie en neemt ze een foto van haar ‘morning view’. Dit fotoproject begon bijna vijf jaar geleden als eerbetoon aan haar overleden stiefvader, maar inmiddels is het een gewoonte waar ze niet meer omheen kan.

  • Wil je Tammy ontmoeten? Dat kan aanstaande maandag 21 augustus, vanaf 19.00 in café De Blaffende Vis in Amsterdam.

Instagram favorieten
Tammy vindt de contacten die ze legt via haar blog en Instagram ontzettend leuk en inspirerend. Haar favoriete accounts op Instagram:
Soupatraveller
AmandaSandlin
Bemorewithless
Susannahconway
Alisontravels

  • Meer lezen over Tammy? Ze schreef 5 gastblogs voor Flow.

 

 

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN