Mindful met Irene (38)

Afgelopen week werd de moeder van een vriendin negentig. De vriendin riep alle mensen die ze kende op een kaartje te sturen zodat ze negentig kaartjes in de bus zou krijgen. En dit weekend appte een vriendin dat ze aan tafel zat met een doos kaarten, stickers, gedichten en quotes uit Flow. Ze wilde mensen in haar omgeving een persoonlijk berichtje sturen. Als dank voor de steun van afgelopen maanden of om ze iets liefs mee te geven. Wat me zo raakte aan de twee initiatieven was dat aandacht zo’n kostbaar goed is geworden. Dat iemand de tijd neemt een kaartje te sturen, of zelf de tijd ervoor nemen, da’s een bijzonder iets ineens. Vroeger schreef ik wekelijks een dikke brief naar mijn nichtje, en een naar mijn penvriendin, en waren er nog allerlei vakantievriendinnen die ik kaarten stuurde, en wat later vriendjes die een kaartje kregen en er een stuurden. Hoe normaal vond ik dat toen. Nu is een kaartje of briefje gelijk een groot gebaar.

De moeder van die vriendin kreeg trouwens 105 kaartjes. Trots was ik. Op dat dat dus nog kan. Dat mensen de moeite nemen.

Irene is samen met Astrid creative director van Flow. Elke vrijdag schrijft ze over hoe ze de lessen uit verschillende mindfulness-trainingen toepast in haar daily life. Ze woont in Haarlem met haar kinderen (co-ouderschap) van 10 en 13.

irene38_ok

 

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN