Mindful met Irene (42)

Ik voel me de laatste tijd een beetje een opdekop-smiley. Da’s een van de nieuwe emoticons die sinds de laatste update op mijn mobiel zit. Kennen jullie `m? Ik weet eigenlijk niet zo goed waar hij voor staat. Toch gebruik ik hem best vaak. Als iemand appt ‘hoe gaat het?’ en ik zeg: ‘Niet zo, voel me niet super’, hup daar plak ik `m bij. Of als ik een ingewikkeld appje krijg waar ik geen antwoord op weet, schrijf ik: moeten we het nog even over hebben, en ja de opdekop erbij. Of als iemand naar mij een berichtje stuurt dat hij een rotdag heeft gehad, app ik terug: snap ik, hou vol en voilà, daar is ie weer.

Wat ik wel lastig vind, is dat ik niet zo goed weet hoe andere mensen die emoticon interpreteren. Lezen zij er hetzelfde in als ik? Staat hij voor anderen ook voor ‘jeetjewatishettochallemaalveelenikvoelmesomszowappie’? Er zijn er wel meer trouwens die mij een beetje onduidelijk zijn qua betekenis. Zoals die blozende met de handjes onder het gezicht. Is die aan het klappen? Of verbaasd zijn schouders aan het ophalen? En die ene met dat bozige mondje (want een streepje) maar met grote ronde ogen die omhoog kijken: lijkt me een ‘ikbenaanvakantietoe-emoticon’, maar zeker weten doe ik het niet.

In ieder geval, zo voel ik me dus nu (dat jeetjewatishettochallemaalveelenikvoelmesomszowappie), en toen dacht ik aan al die lessen die in Flow voorbijkomen en leek het me best slim om er eens eentje op mezelf toe te passen. Dat is de les: gun het jezelf.

Ik ga het doen! Ik heb gewoon een paar dagen eerder vakantie genomen, heb mijn werk niet af, geen tijd om alle puntjes op de i te zetten, maar ik trek maandag de deur achter me dicht en ben weg. Drie weken lang. En als ik terugkom, voel ik me hopelijk weer een lachende smiley, of die nerdy met tandjes en dat brilletje. Zo’n wijze smiley, die zin heeft om weer een jaar Flow te maken. Fijne vakantie allemaal!

Irene is samen met Astrid creative director van Flow. Elke vrijdag schrijft ze over hoe ze de lessen uit verschillende mindfulness-trainingen toepast in haar daily life. Ze woont in Haarlem met haar kinderen (co-ouderschap) van 10 en 13.

irene42

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN