Mindful met Irene (13)

Ook bij de feestdagen heeft Irene een grappig plaatje in haar hoofd. Langzamerhand ziet ze er gelukkig steeds meer de lol van in om dit plaatje bij te stellen. Elke vrijdag schrijft Irene – samen met de Astrid de oprichter van Flow –  over hoe ze de lessen uit verschillende mindfulness-trainingen toepast in haar daily life.

De feestdagen komen er weer aan en dan is het altijd weer grappig qua plaatje in mijn hoofd. Dat plaatje (iets met een gelukkig gezin en een camping in Frankrijk, zie blog 1) moet ik telkens bijstellen. Eerst vond ik dat reuze vervelend, maar nu zie ik er langzamerhand de lol van in. Toen plaatje 1 was mislukt, kwam namelijk plaatje 2: het blije samengestelde gezin. Ik stelde me zo voor dat er een dag zou komen waarop ik samen met een man (die met grote bos krullen) aan een énorme tafel in een énorme woonkeuken zou zitten, en dat dat de aftrap was van een nieuw gezinsleven. Daarbij zag ik ook een vergadering voor me waarbij alle gezinsleden mee mochten stemmen over de nieuwe gezinsregels, een beetje in de sfeer van lootjes trekken. Problemen zouden we oplossen met humor, om de strijdjes met pubers zouden we moeten glimlachen.

Maar de tijd verstreek, en op een dag wilde ik plaatje 2 niet meer, want eigenlijk was het inmiddels zo gezellig met mijn kinderen dat het droombeeld van dat samengestelde gezin niet meer op kon tegen hoe het was. Dus ik liet met liefde dat plaatje los en ging hop, over naar plaatje 3. Dat ziet er zo uit: niet samenwonen, geen gezinnen samenvoegen, maar latten en af en toe – denk verjaardagen, zondagochtenden en ja, daar zijn ze – de feestdagen – met z’n allen gelukzalig rondom die enorme keukentafel. Er komt nog net geen kalkoen voor in mijn plaatje, maar verder, ach jullie snappen ’t wel.

Toeval of niet, Nieuwe Liefde leek alle ingrediënten in huis te hebben voor plaatje 3. Zoals kinderen in dezelfde leeftijd én van hetzelfde geslacht. Die ook nog eens dezelfde sporten deden als die van mij. En Nieuwe Liefde had een grote tafel. En een grote bank waar we allemaal op passen, met chocomelk en gluhwein en champagne. En een open haard. Jullie snappen, het hele jaar heb ik me verheugd op december.

Maar dan nu real life. Daar is alles natuurlijk helemaal anders. Om allerlei redenen (met misschien wel als belangrijkste: wat is het leukst voor de kinderen) vieren we het apart. Het was best even slikken, nu ook plaatje 3 van de baan is. Maar toen ik het decemberplan eens goed ging bekijken kwam ik er – zoals zo vaak – achter dat het echte leven vaak veel mooier is dan het plaatje in mijn hoofd. Stiekem heb ik weer best van both worlds. Fijne dagen vol tradities met mijn kinderen. En relaxte dagen zonder kinderen met Nieuwe Liefde tussendoor. Soms is het leven in het echt heus mooier dan het plaatje in je hoofd. Maar je moet het wel even zien. Fijne feestdagen!

FullSizeRender

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN