Mindful met Irene (7)

Irene (46) is samen met Astrid de oprichter van Flow. Ze woont met haar kinderen (9 en 13, co-ouderschap) in Haarlem. Ze schrijft elke vrijdag over hoe ze de lessen uit verschillende mindfulness-trainingen toepast in daily life. 

Heel veel jaar moest ik heel veel van mezelf. Waarom eigenlijk, vraag ik me nu af, maar toen voelde het allemaal zo logisch. Tijdens een weekend met Nieuwe Liefde in Gent viel me op hoeveel ik, mede door heel veel mindfulness cursussen, ben veranderd. Nog thuis zat ik verlekkerd naar het lijstje musea in Gent te kijken. Ja, er was een designmuseum! En wow, een museum over psychiatrie, iets wat me reuze interesseert (creatieve mensen schijnen toch extra aanleg voor een gek-gen te hebben). En het huis van Alijn klonk ook leuk: over het dagelijks leven in de twintigste eeuw.

Maar toen liepen we op vrijdag door de stad en gingen we een biertje drinken en waren daarna de musea dicht. Vloog de zaterdag om met wandelen en winkelen. En scheen zondag de zon zo lekker en liepen we spontaan tegen een rommelmarkt aan en was ’t goed toeven met een krantje op het terras.

Toen begon dat kritische stemmetje in mijn hoofd: maar je zou toch naar die musea? Nu heb je niets zinnigs gedaan. Even was er de onrust. En vroeger zou ik dan zijn opgestaan en alsnog drie musea in de laatste uurtjes Gent hebben gepropt. Maar sinds mindfulness kan ik beter op waarde schatten wat ik écht wil en écht belangrijk is. En toen ik terug ging denken aan alle uitjes in mijn leven kon ik me een paar prachtige musea herinneren, maar vooral waren de momenten me dierbaar dat ik lekker op een terras zat te genieten en er ruimte was voor mooie gesprekken.

Nieuwe Liefde heeft best mazzel met deze Irene 2.0.

Blog Irene poppetje5Illustratie: Marloes de Vries

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN