Offline als luxe (13)

Hoe ga je wat bewuster om met de tijd die je op je mobiel doorbrengt? En wat brengt het je? Irene, samen met Astrid oprichter van Flow, schrijft er elke vrijdag over.

Dat iedereen zoekende is hoe nu dan toch de rest van het leven met dat mobieltje om te gaan, blijkt wel uit de vele producten en initiatieven die opduiken. Apps zijn er volop, zo meldde ik al eerder dat ik de app Offtime had geïnstalleerd, die ik vervolgens vooral negeer, maar dat terzijde. Er zijn ook steeds meer digital detox vakanties te boeken, wat klinkt als een zorgeloos zomerkamp van vroeger. Beetje yoga, beetje mindfulness, kampvuurtje en vooral die mobieltjes inleveren van te voren, hoe fijn klinkt dat? De camps van digitaldetox.org in Amerika staan op mijn verlanglijstje. Ook wil ik graag naar Bar Salve Jorge in Sao Paulo, waar ze al een paar jaar geleden een bierglas hebben ontwikkeld dat alleen blijft staan als je hem op je mobieltje zet, waardoor het oppakken van je mobieltje zo’n beetje onmogelijk is. Nieuwsgierig? In het filmpje kun je meer zien.

En deze week was er ook nieuws uit Nederland. Een aantal ondernemers hebben deze week de Block gelanceerd. Een zeshoekig metalen doosje waar jij en de mensen waarmee je bent hun telefoon in kunnen doen. Er passen zes telefoons in, en zitten ze er eenmaal in, dan werken de telefoons niet meer dankzij een speciaal stofje aan de binnenkant waardoor de stralingen worden geblokkeerd. Echt in productie is het ding nog niet, maar de belangstelling wordt gepeild, je kunt kijken op Meetblock.com.
Zelf denken we erover om in onze gloednieuwe Flow Kas in de Snorfabriek in Utrecht offline momenten aan te bieden. Dat je je telefoon inlevert bij de balie, geen wifi-code krijgt en dan lekker gaat koffie drinken of werken in onze kas, zonder gestoord te worden door binnenkomende mailtjes, appjes en berichtjes. Wat denken jullie, goed idee? We horen het graag!

#offlineisthenewluxury

cactus_watermerk_klein
Illustratie Isabelle Schippers

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN