Offline als luxe (16)

Hoe ga je wat bewuster om met de tijd die je op je mobiel doorbrengt? En wat brengt het je? Irene, samen met Astrid oprichter van Flow, schrijft er elke vrijdag over.

Sint is net geweest, maar ik heb al iets voor op mijn kerstverlanglijst: een iPhone charging bed. Hij is te koop op de nieuwe site van slaapgoeroe Arianna Huffington. Voor wie haar niet kent: ze was mede-oprichter van de Huffington Post, schreef boeken en is nu een nieuw initiatief gestart: Thriveglobal. Arianna (lees een fragment uit het interview in Flow met haar hier) was zo’n hardwerkende carrièrevrouw, die op een dag het licht zag. Ze was compleet op, viel met haar hoofd tegen haar bureau, werd wakker in een plas bloed en dacht: waar ben ik mee bezig? Sindsdien is ze haar leven gaan veranderen: ze ging mediteren, minder hard werken en vooral: meer slapen. En nu heeft ze dus haar drukke baan als president en hoofdredacteur van de Huffington Post Media Group opgezegd om iets nieuws te beginnen: Thriveglobal.com. Doel ervan is een einde maken aan stress en burnout, door mensen bewust te maken waar ze mee bezig zijn. Als we eenmaal minder hard werken en meer slapen, worden we vanzelf weer creatiever, is het idee van Arianna.

Mooi plan, maar nog mooier zijn haar praktische oplossingen. Zo vind je op de site een app die Thrive away heet. De app gooit in de vakantie al je e-mail automatisch weg. Hoe mooi is dat? Niets geen volle inbox als je terugkomt, gewoon geen mail! Nieuw is het idee overigens niet, al in 2014 deed Mercedes-Benz iets tegen de vakantie-inboxstress. Mailde je daar iemand die op vakantie was, dan kreeg je een mail terug dat de mail werd verwijderd en dus nooit werd gelezen. Toen revolutionair, maar nu lijkt Thrive away ervoor te gaan zorgen dat het alom geaccepteerd wordt dat je mails niet bekijkt en ook nooit meer beantwoordt als je op vakantie bent: hooray for Arianna!

En dan nog dat iPhone bed charging station van mijn verlanglijstje. Het is een echt bedje. Waar je ’s avonds je mobiele apparaten instopt voordat je zelf gaat slapen, de iPhone op een lakentje van satijn, de tablets eronder, als in een stapelbed. Oh kerstman, u vindt offline toch ook the new luxury?

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN