Offline als luxe (3)

offline als luxe

Hoe ga je wat bewuster om met de tijd die je op je mobiel doorbrengt? En wat brengt het je? Irene, samen met Astrid oprichter van Flow, schrijft er elke vrijdag over.

Oké het is erger dan ik dacht. Iemand ook al het 7 dagen offline-schrift aan het bijhouden dat in het nieuwe nummer van Flow zit? Mijn conclusie: ik kijk belachelijk vaak op mijn mobiel. Behalve als ik in vergadering zit (hoewel, als de vergadering saai is, doe ik of ik aantekeningen maak in mijn notities en ga dan stiekem berichtjes checken). Maar het schriftje heeft gedaan waar het voor was bedoeld: ik heb meer inzicht gekregen in mijn patronen, en ga een paar dingen aanpakken. Vorige week had ik me natuurlijk voorgenomen twee-uurtjes-telefoon-vrije-avonden te houden, maar da’s mislukt (sorry, binnenkort nieuwe poging).

Deze tip uit het boekje lijkt me haalbaarder: verban de telefoon uit de slaapkamer. Ik heb mezelf getrakteerd op een echte gezellige wekker en ga weer de vogeltjes horen fluiten ’s morgens, of de regen op het dak horen tikken. In ieder geval wil ik niet de dag beginnen met Nu.nl en kijken of er ’s nachts nog iets is gebeurd op Facebook. En – misschien belangrijker – als ik ga slapen check ik niet nog snel even mijn mail, maar lees ik gewoon weer een boek. Het voelt of ik mezelf een cadeautje geef. Gek toch?

irene3

PS dit is wekker die ik heb aangeschaft via Allesinwonderland.nl

OFFLINE.jpg

Illustratie: Isabelle Schippers

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN