Offline als luxe (4)

Hoe ga je wat bewuster om met de tijd die je op je mobiel doorbrengt? En wat brengt het je? Irene, samen met Astrid oprichter van Flow, schrijft er elke vrijdag over.

Omdat ik Flow maak en bij Flow heel veel draait om papier, en ik nu ook nog een blog over offline tijd schrijf, vragen mensen me wel eens: strijd je niet een beetje tegen de moderne tijd en ben je niet gewoon ouderwets? Grappig vind ik dat. Want als we iets juist omarmen bij Flow is het alle voordelen van de moderne techniek. Dankzij Instagram hebben we contact met Flow-fans over de hele wereld en vinden de mooiste illustratoren. Dankzij blogs lees ik dingen die ik anders nooit was tegengekomen. Ik word supergelukkig van Blendle, waarmee ik verhalen kan volgen die mij interesseren, ook uit kranten en tijdschriften die ik anders nooit in kijk, ik sta regelmatig hard te lachen als ik een foto van een ex-vriendje tegenkom op Facebook, en zonder mijn Nike running app zou het leven minder mooi zijn. Online tijd: wij zijn dus absoluut voor! Ik probeer alleen niet alle lege tijd vol te ploppen met online tijd. Omdat ik het lanterfanten en dagdromen zo mis. De momenten dat mijn hoofd leger wordt, in plaats van voller.

Inmiddels is mijn mobiel al een week buiten mijn slaapkamer. En het maakt me echt blijer. En het is tijd voor de volgende stap: vaker zonder mobiel op pad. Zodat ik niet stiekem elk wachtmomentje (denk: trein, supermarkt, tandarts wachtkamer) vol kan stoppen met online dingetjes. Waar ik stiekem op hoop, is dat ik nieuwe luikjes in mijn hoofd ontdek. Luikjes die dichtblijven als ik steeds maar nieuwe dingen in mijn hoofd stop. Maar die opengaan als er tijd is voor niets. Wat voor gedachten zitten er achter die luikjes? Het wordt een spannende week!

#Offlineisthenewluxury

offlineisthenewluxury_Flow logo_valerie mckeehan.jpg kopie

Illustratie: Valerie McKeehan

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN