Ontspullen met Astrid (29)

Andermans spulletjes

Ik ben volgens mij de ideale vakantie-oppas voor je huis, want ik ben altijd heel erg zuinig op andermans spulletjes. Als ik in een hotelkamer ben, sla ik altijd de bedden kaarsrecht terug voor we weggaan. Ik neem de wasbak in de badkamer af, ik zet de zeepjes weer recht en de stoelen waar ze horen.
Als je mij in je Airbnb krijgt, dan doe ik voorzichtig met de mooie theepot des huizes en als er op briefjes staat dat er viltjes onder de glazen moeten, dan doe ik dat. Ik zorg dat alles weer netjes in het juiste vak van je bestekla ligt, ik zorg dat de koelkast leeg en schoon is en ik ben nooit te beroerd om een gezellig bedankbriefje te schrijven als we de eigenaar mislopen. Ik vul de thee aan, haal de bedden af en vouw de dekbedden netjes op. Ik krijg ook altijd juichende recensies van Airbnb-eigenaren.

Toen ik met Irene en uitgever Joyce in een Airbnb in New York zat voor een Flow werkbezoekje, sneakte ik voor we weggingen nog snel hun kamers in om hun bedden een beetje ordentelijk terug te slaan. De Airbnb-reservering stond op mijn naam. Toen Irene nog even terugging om haar koffers op te halen, en een crackertje te smeren, piepte ik haar na om de boel een beetje netjes achter te laten. ‘Denk om mijn Airbnb recensie,’ riep ik. Ik ben dol op Irene, maar ze leidt een wat zorgelozer leven als hotelgast dan dat ik doe.

En als ik je kat verzorg als je een paar dagen weg bent, dan leg ik de post kaarsrecht neer, waarbij ik de privé post en de reclamefolders scheid, ik pluk de dode blaadjes van de planten en maak een ‘welkom thuis’-briefje voor je thuiskomt. En dan schrijf ik ook nog even iets over de psychische gesteldheid van je kat. Voor zover ik daar hoogte van kon krijgen tijdens je afwezigheid. O ja en ik fiets weleens terug om te checken of ik je deur echt dubbel op slot heb gedaan.

Grappig, hoe zuinig ik op andermans spullen ben, zo slordig ben ik met de mijne. Want hier vind ik het niet erg als er een bord stukvalt. Of er een nieuwe vlek op het parket is gekomen. Om over mijn koelkast maar even te zwijgen. Alleen met bedden heb ik thuis dezelfde afwijking als op reis. Die maak ik thuis elke ochtend op, met sprei en al. Van alle slaapkamers in het huis. Dat zal wel moeten, want de eerste man die een sprei kaarsrecht, met aan alle kanten van het bed evenveel sprei over de randen en zonder kreukels om een bed kan vouwen, moet ik nog tegenkomen. En ik woon met drie mannen, een groot en twee wat minder groot. En ik hou nu eenmaal van een bed met een beddensprei erover. Dat staat zo lekker hotelachtig. Die bedden moeten opgemaakt, anders kan ik niet naar mijn werk. Erg he? Zeker als ik altijd roep dat de spullen niet jou moeten bezitten, maar jij je spullen. Afijn, daar ga ik deze week nog even over doordenken.

Astrid is samen met Irene de oprichter van Flow. Ze woont samen en heeft twee kinderen. Ze schrijft elke dinsdag over de zin en onzin van ontspullen.

astrid29 kopie

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN