De Podcast psycholoog: leer meer over onze psyche

podcastpsycholoog

In De Podcast psycholoog wordt er in elke aflevering een belangrijk psychologisch thema besproken. Met de praktische tips die erin gegeven worden kun je aan de slag in je dagelijks leven.

Waarom leerde niemand je ooit hoe je een vriend kunt troosten of hoe je stopt met het continu checken van je Instagram? Het zijn onderwerpen waar je het vast weleens met een vriend of vriendin over hebt gehad, maar wat zeggen de professionals erover?

Leerzaam en toch luchtig

In deze podcast praat psycholoog Marissa van der Sluis elke aflevering met een collega-psycholoog over een thema waar diegene veel verstand van heeft. Dat levert diepgaande gesprekken op, maar er wordt ook veel gelachen. Dat is kenmerkend voor de podcast. Hoewel er heel serieuze onderwerpen worden besproken, blijft de toon van de podcast altijd luchtig.

Flow’s Merel begon De Podcast psycholoog op herhaaldelijk aandringen van haar partner te luisteren. Ze moest hem gelijk geven: dit is écht heel leerzaam. Goede afleveringen om mee te beginnen zijn volgens Merel: Slaap & nachtmerries (aflevering 11), Negatief zelfbeeld (aflevering 9) en Humor (aflevering 8).

Waarschijnlijk zijn er afleveringen waarvan de onderwerpen je minder aanspreken. Uiteraard kun je deze skippen, maar wellicht zijn het onderwerpen waar iemand in je omgeving wél mee te maken heeft. Misschien kun je door zo’n aflevering de ander beter begrijpen of zelfs helpen.

Een podcast, geen psycholoog

Een disclaimer is op z’n plek. De Podcast psycholoog is namelijk géén therapie. Je leert een heleboel door naar de afleveringen te luisteren, maar het kan gesprekken met een therapeut natuurlijk niet vervangen. Loop je vast op onderwerpen in je dagelijks leven, dan raden we altijd aan om daar professionele hulp bij te zoeken. Praat erover met iemand in je omgeving of maak een afspraak bij je huisarts.

Bekijk de website van De Podcast psycholoog, luister de podcast via Spotify of zoek ‘m op in je favoriete podcastapp.

Meer luisteren

Tekst Merel Wildschut  Fotografie Christian Lue/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING