Deze bijzondere kunst vind je in het Museum van de Geest

museum

Al sinds we Flow maken, hebben we één grote wens: een plek creëren waar je Flow kunt beleven. En hoera, eindelijk is het een feit! Samen met het Museum van de Geest in Haarlem stelden we de Flow Slow Art Route samen, met veel bijzondere kunst.

Benieuwd welke installaties je nou eigenlijk vindt in het Museum van de Geest? Er zijn er genoeg natuurlijk, maar deze twee vinden we extra bijzonder:

Deborah’s denkerskast

Illustrator Deborah van der Schaaf maakte bijzondere kijkkastjes. Ze werkt regelmatig voor Flow en ging voor het museum aan de slag met de ‘denkerskast’. Hierin brengt ze quotes in beeld over de geest van bekende en minder bekende denkers, van vroeger en nu. Zoals schrijver Ursula K. Le Guin (1929-2018): “We all have forests on our minds. Forests unexplored, unending. Each one of us gets lost in the forest, every night, alone.”

Universele Verklaring van de Open Geest

Het Museum van de Geest staat voor openheid en begrip. Dit laten ze zien met een kleurrijke installatie aan het eind van de route, verbonden aan de Universele Verklaring van de Open Geest. Aan het plafond in deze laatste ruimte komt een groot frame waar draden aan hangen. Op de tafel eronder vind je linten in alle kleuren. De verklaring is op de muur te lezen. Door het lint te ondertekenen en op te hijsen aan een van de draden, ‘verklaar’ je iedereen met een open blik te benaderen en te geloven in een samenleving waarin iedereen gezien en gehoord mag worden. Je kunt de verklaring tekenen door een donatie te doen. Zo steun je het museum en wordt jouw naam onderdeel van deze #opengeest-installatie.

Fotografie Jose Morillo/Unsplash.com

museum

Promotional image Promotional image

Hij is er weer!

Flow Book for Paper Lovers 9

Een nieuwe editie van onze jaarlijkse bestseller, met 300+ pagina's papier en paper goodies, zoals een kattenhuis, stickers en retro briefpapier.

BEKIJK DIT BOOK FOR PAPER LOVERS