Een podcast over routines

podcast routines

Arie Boomsma staat bekend om zijn ijzeren discipline; ijsbadderen en sporten, en altijd op thuis zijn om zijn kinderen voor te lezen. Omdat het hem zo boeit wat andere mensen drijft, wijdt Boomsma een podcast aan dit onderwerp: Over Routines. Online editor Merel is fan.

Zoveel mensen…

Routines verschillen van mens tot mens. Waar de één de dag het liefst begint met een rondje hardlopen in het park, hecht de ander waarde aan even stil zitten met een notitieboek en een kop koffie. Waar het om gaat is dat we manieren zoeken om onszelf gaande te houden. Routines bieden houvast en structuur. Je zou kunnen zeggen dat niemand zonder kan.

…zoveel routines

In de podcast interviewt Boomsma verschillende mensen die over de meest uiteenlopende routines vertellen. Denk aan een bakker en een chefkok, aan een professioneel sporter, een schrijver en een psycholoog. Er komt van alles voorbij: mensen die ’s ochtends eerst een lijstje maken van wat de dag hen zal brengen tot mensen die in de ochtend eerst een uur in stilte moeten hebben gewandeld – en alles er tussenin. Aan Boomsma’s reactie (‘Jaaa, práchtig’) is goed te merken hoeveel ontzag hij heeft voor al deze verschillende routines.

Eentje voor op je luisterlijst

Eén van mijn routines is dat ik ’s ochtends een podcast luister terwijl ik douche en een ontbijt maak. Soms is dat een nieuwsshow en soms kies ik  voor een wat luchtiger verhaal om de dag niet al te serieus te beginnen. Over Routines heb ik onlangs toegevoegd aan mijn luisterrepertoire en ik merk dat ik er veel aan heb. Ik heb mezelf er al een paar keer op betrapt dat ik in een gesprek met vrienden ‘de podcast van Arie’ heb aangehaald, omdat ik iets wat ik had geleerd wilde delen. Dan weet ik dat het een goede podcast is.

Mijn favoriete afleveringen

Omdat het lastig kan zijn om te beslissen met welke afleveringen van een nieuw ontdekte podcast je zou moeten beginnen, heb ik drie van mijn favoriete afleveringen (tot nu toe) voor je geselecteerd. Dat zijn de afleveringen met Marjolijn van Heemstra (auteur), Issa Niemeijer (bakker) en Stefan van der Stigchel (hoogleraar psychologie).

Je luistert Over Routines in je podcast app of via Spotify.

Meer luisteren

Tekst Merel Wildschut  Fotografie THE 5TH/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING