Een podcast voor avonturiers: She Explores

podcast

Tijdens een stevige wandeling luisterde online editor Merel naar een paar afleveringen van de podcast She explores – een ‘outdoor podcast voor vrouwen’ – en ze concludeerde dat deze echt gedeeld moest worden met de lezers van Flow. 

Geen ervaren hiker

Deze podcast luisteren tijdens het wandelen, voegt een extra dimensie toe. De gesprekken die host Gale Straub voert met haar gasten gaan namelijk op de één of andere manier allemaal over buiten zijn, wandelen en de natuur beleven. Zo is er bijvoorbeeld een gesprek met een bioloog die het leven van beren onderzoekt, maar ook eentje met een doorgewinterde wandelaar die vertelt hoe eenzaam het kan zijn om solo meerdaagse tochten te maken. En ook al wandelde ik dan maar een bescheiden tien kilometer door Utrecht en ben ik nog lang niet op het niveau ‘ervaren hiker’; ik voelde me toch aangesproken.

Outdoor people

De gasten hebben allemaal twee dingen gemeen: ze zijn vrouw en ze houden van de natuur. Dat spreekt mij als beginnend Serieus Wandelaar erg aan. In de podcast gaat het er geregeld over dat mensen een eenzijdig beeld hebben van ‘outdoor people’. Het zouden allemaal sportieve, witte mannen zijn. Een beetje de types die je in de reclames van Bever voorbij ziet komen. De werkelijkheid is echt heel anders; íedereen kan een natuurmens zijn. En ook vrouwen gaan op allerlei avontuurlijke tochten, soms in hun eentje.

De mooiste afleveringen

Gale spreekt met haar gasten over wat het outdoor leven hen brengt. Sommige mensen wandelen om iets te overwinnen of om iets te verwerken. Anderen hebben van het buitenleven hun werk gemaakt. Weer anderen hebben hun stadse leven compleet omgegooid en gaan helemaal voor het leven in de natuur; er komt van alles voorbij. De mooiste afleveringen, om mee te beginnen, vond ik aflevering 198: Kindness out there. In deze aflevering komen er allerlei mensen aan het woord die een mooie ervaring delen die ze tijdens een avontuur in de natuur hebben beleefd. Aardige mensen zijn echt overal, zo blijkt. Ook aflevering 205, How to be alone, heeft indruk gemaakt. Wie in z’n eentje de natuur intrekt, moet voorbereid zijn op eenzaamheid. Daar kan niet iedereen mee omgaan.

De podcast heeft inmiddels 207 afleveringen, dus je kunt even vooruit. Luister de podcast hier via Spotify, of via je favoriete podcast app.

Meer luisteren

Tekst Merel Wildschut  Fotografie Tavis Beck/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING