Flow Slow Art Route in Museum van de Geest

museum van de geest flow slow route 1200

Al sinds we Flow maken, hebben we één grote wens: een plek creëren waar je Flow kunt beleven. Vanaf november is het een feit. Samen met het Museum van de Geest in Haarlem stelden we de Flow Slow Art Route samen, met veel bijzondere kunst.

Slow Art, of Slow Looking, begon in 2008. De altijd drukke internetpionier Phil Terry besloot zichzelf in het museum eens wat rust te gunnen: hij ging een uur voor een schilderij zitten, nam dat goed in zich op en liep dan pas door. Een jaar later nodigde hij een paar vrienden uit om samen een stuk of vijf kunstwerken echt goed te bekijken. Ze waren zo verrast door wat ze nu ineens allemaal zagen, dat ze besloten er een jaarlijks terugkerende dag van te maken. Inmiddels wordt Slow Art Day elk jaar gehouden in musea van Berlijn tot Boston en van Florence tot Londen.

Op de route

In Haarlem kun je binnenkort (vanaf 10 november 2020) van elke dag een Slow Art Day maken. Tijdens het lopen van de route leiden we je in een uurtje langs de Flow-selectie met vijf heel bijzondere kunstwerken, terwijl je onderweg meer hoort over de kunstenaar, het werk en waarom het zo bij Flow past. De komende tijd vertellen we meer over wat er allemaal te zien is. Wel kunnen we alvast verklappen dat je werk van de Japanse ‘polkadot princess’ Yayoi Kusama zult tegenkomen. In Flow 2-2020 stond een groot verhaal over haar leven.

Mental health

Het Museum van de Geest vraagt aandacht voor het talent en de veerkracht van de geest. Samen maken we ons sterk voor meer aandacht en bewustwording rondom mental health, en wat je zelf kunt doen om daarvoor te zorgen.

Tot die tijd…

  • Tot de opening van het vernieuwde museum in oktober 2020 geven we je regel­matig een cadeautje. Het eerste is onze ‘How to stay healthy & calm’-­poster, die je hier kunt downloaden.
  • Blijf op de hoogte over het Museum van de Geest en de Flow Slow Art Route via Instagram en onze nieuwsbrief.
  • Of bezoek de website van Museum van de Geest.
Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN