Into the woods: ontdek natuurhuisjes in Nederland en België

natuurhuisjes

Iets vaker onthaasten en ontstressen in een huisje in het groen. Dat hoopt Laura Claessens te bereiken met haar boek Into the woods. Daarin deelt ze 25 bos- en natuurhuisjes in Nederland en België. 

In het boek Into the woods vind je verschillende overnachtingsplekken, midden in de natuur. Stuk voor stuk uitgetest door Laura. Ze schrijft over haar eigen ervaringen, verhalen achter het ontstaan van de huisjes en ze tipt veel uitstapjes in de buurt van een huisje: wandelingen, musea of steden. Maar het fijne aan een natuurhuisje is: je hoeft er helemaal niet uit te gaan. Je kunt ook heerlijk een boek pakken, een kop thee zetten, je verschuilen in een luie stoel en genieten van het groene landschap en de rust om je heen.

Een zomer lang in de natuur

Tijdens een backpackreis in Colombia ontdekte Laura de rust en schoonheid van het groen en de natuur. Het zorgde bij haar voor rust in haar hoofd en meer creativiteit. Eenmaal thuis in België zocht ze steeds vaker de natuur op om die rust opnieuw te beleven. Toen reizen niet meer kon vond ze bij haar in de buurt allerlei natuurhuisjes (of een Tiny kot, zoals ze dat zo mooi zeggen in het Vlaams). Een zomer lang overnachtte ze in cabins, boomhutten en tiny houses en bundelde haar ervaringen en tips in Into the woods.

Ze schrijft in haar boek: ‘Turen naar de wiegende boomtoppen, luisteren naar de geluiden van het bos, af en toe slurpen van een tas koffie en verder helemaal niks (moeten) doen: voor mij is het de ultieme manier om te onthaasten. Gewoon, volledig ín het moment zijn. En dat lukt nergens beter dan in een klein huisje in een bos of elders in het groen.’

Meer lezen

Tekst Rachel Vieth  Fotografie Laura Claessens
Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING