Kijktip: documentaire Garden Lovers

De documentaire Garden Lovers schetst een intrigerend portret van het leven en de liefde van verschillende Finse stellen. En ze hebben allemaal een grote passie voor tuinieren.

Jong en oud, hetero en homo, elk stel bevindt zich in een andere fase van hun relatie en de tuin vormt het decor voor hun persoonlijke levens- en liefdesverhalen. Zo neemt de herfst bij sommigen al grip op hun tuin, terwijl er bij andere stellen nog volop geplant moet worden om alles te laten bloeien. Waar sommige stellen een fel gevecht moeten voeren tegen het onkruid dat soms de overhand lijkt te krijgen, genieten andere stellen van de kleurenpracht van het gevarieerde boeket aan bloemen in hun tuin.

Het is al even geleden dat Garden Lovers (2014) verscheen, maar de onderwerpen die aan bod komen, blijven herkenbaar. Ook heel fijn: tijdens het kijken van de documentaire word je omringt door het geluid van zoemende bijtjes, fluitende vogels en ritselend gras, terwijl je op een ontspannen manier wordt meegenomen door de verschillende tuinen. Eén en al rust.

  • De documentaire is geregisseerd voor Virpi Suutari en verscheen eerder op VPRO.
  • Je kunt de documentaire hier bekijken.

Tekst Sara Assarrar  Beeld Unsplash/Joyce Huis

 

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE