Met deze app krijg je een berichtje als de buurvrouw weer koekjes gebakken heeft

koekjes

Wat doe je met het teveel aan koekjes na een uit de hand gelopen baksessie? Misschien kun je je laten inspireren door The Baking Notification Project: daar delen ze ze uit aan (onbekende) buren.

Er is maar weinig beter dan de zelfgemaakte brownies van je buurvrouw. Dat dacht ook Jessica Morrison, die met het idee voor de app kwam toen ze veel te veel (is dat überhaupt mogelijk?) chocoladebroodjes over had. Samen met haar man, die een software developer is, maakte ze The Baking Notification Project.

Hoe het werkt? Thuisbakkers kunnen hun baksel aanbieden via de app en daar per maand een bepaald bedrag voor vragen. Het is dus een abonnementsvorm, van maximaal $10 per maand, al kiezen veel bakkers ervoor om gratis vers gebakken dingen weg te geven. Wel zo leuk voor het communitygevoel. Woon je in de buurt van die bakker, dan kun je het op een bepaalde dag en tijdstip komen ophalen.

Glitterregenboogcroissant

Het is een win-win-situatie: het zorgt er niet alleen voor dat je wat lekkers in huis hebt, je leert meteen je indirecte buren beter kennen. Zo zegt een abonnee in een artikel van Bon appétit dat het project een fijne manier is om weer in contact te komen met je buurtgenoten. ‘Ik kan halverwege een vierde Zoom meeting zijn en ineens een berichtje krijgen of ik zin heb in een glitterregenboogcroissant. Mijn dag is dan meteen goed.’

Hoewel The Baking Notification Project nog niet in Nederland is, hopen we op een soortgelijk initiatief. Zo’n glittercroissant van de buren gaat er altijd in.

Meer lezen

Tekst Bente van de Wouw  Bron Bon appétit  Fotografie Taylor Heery/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING