Een anders-dan-anders museumbezoek: cocktails, dansen en schrijven in het Mauritshuis

Maurits& Tatjana

Kunst brengt rust, troost en verbinding, weet schrijfster, fotograaf en Flow-columnist Tatjana Almuli uit eigen ervaring. Gisteren was ze voor een avond directeur van het Mauritshuis in Den Haag.

Al heel wat gastdirecteuren gingen Tatjana Almuli voor. Van Eva Jinek tot Neelie Kroes, Jan Taminiau, Laurentien van Oranje, Abdelkader Benali en vele anderen.  Onder de naam Maurits& opent het museum ’s avonds de deuren, voor een programma dat de kandidaat in kwestie op het lijf is geschreven. Een origineel concept dat steeds weer andere mensen naar het museum trekt, waar ze meteen een flitsrondleiding kunnen krijgen langs de kunstwerken in het Mauritshuis.

Directeur voor een avond

Dit keer was het dus de beurt aan Tatjana Almuli, die naast columnist ook auteur, journalist, podcastmaker en fotograaf is. Samen met Milou Deelen (co-auteur van het boek Krabben: van vrouw tot vrouw) opende ze de Almuli-avond, die gevuld was met Almuli-dingen. Dichter Babeth Fonchie trapte af met spoken word uit haar nieuwe bundel Plooi en vervolgens konden gasten een schrijfworkshop volgen, live een podcast volgen over kunst met schrijver Maurits de Bruijn en journalist Mojdeh Feili, of kennismaken met ecstatic dance, een workshop van Sanne Scheffers. Erna kijk je toch net even anders naar de Vaandeldrager van Rembrandt, of Het Puttertje van Carel Fabritius. Er waren foto’s van Tatjana te zien, en ze riep drie werken in het Mauritshuis uit tot haar lievelings.

Museum afterparty

Tot slot werd er nagepraat, nader kennisgemaakt, gedronken (oa Kombucha, een van Tatjana’s favorieten) en gedanst op de tunes van DJ Coco Sabajo. Het concept Maurits& werkt, en de belofte wordt ingelost: een avond vol verbinding.

Benieuwd naar de volgende edities van Maurits&? Kijk op Mauritshuis.nl

Meer lezen

Tekst Ruby Wijdenbosch  Fotografie het Mauritshuis

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING