Vanuit huis naar het museum: 4 online tentoonstellingen

Online tentoonstellingen

Misschien toch net even anders dan dwalen door de zalen van een museum, maar wel een mooi alternatief: online tentoonstellingen bekijken. Gewoon vanuit je eigen huis. 

Groninger museum

Op de website van het Groninger museum vind je een overzicht van verschillende tentoonstellingen die je virtueel kunt bekijken. Van Mondo Mendini tot Alida Pott. En bijkomend voordeel: de openingstijden zijn grenzeloos, je kunt ‘gaan’ wanneer je wilt.

Kunstmuseum Den Haag

Het kunstmuseum pakt het net even anders aan. Daar kun je op de site informatie lezen over verschillende kunstwerken en daarnaast allerlei video’s bekijken. Zo gaan ze het museum rond om aan bezoekers te vragen wat ze zien en hoe ze zich voelen bij het kunstwerk. Het levert verrassende antwoorden op.

Van Gogh Museum in Amsterdam

Het van Gogh Museum in Amsterdam heeft een heuse ‘haal het museum in huis’-pagina op hun website. Daar kun je verschillende virtuele tours en interviews bekijken, maar ook luisteren naar een podcast.

Literatuurmuseum

In de online tentoonstellingen van het Literatuurmuseum vind je verschillende verhalen achter levens van bekende schrijvers als Annie M.G. Schmidt en Hella S. Haasse. Maar je kunt er nog veel meer lezen en zelfs binnenkijken in de werkkamer van Harry Mulisch.

Meer lezen

Tekst Rachel Vieth  Fotografie Sincerely Media/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Met DIY-papier

Flow 7 is er!

Flow 7 ligt in de winkel mét vernieuwde vormgeving en inhoud. In het nieuwe nummer lees je onder andere verhalen over de ruimte nemen om het anders te doen en hoe trots je verder kan helpen.

BEKIJK HET HIER