Tip: Een straatexpositie van geïllustreerde filmaffiches

Dit jaar bestaat het Nederlands Film Festival 40 jaar. Speciaal voor deze feestelijke jubileumeditie heeft Illustratie Biënnale elf illustratoren uitgenodigd om een filmaffiche te ontwerpen. Deze zijn vanaf 18 september in het Utrechtse straatbeeld te bewonderen.

Speciaal voor de tentoonstelling van de filmaffiches is er voor de bezoekers een wandelroute door de stad Utrecht gemaakt. Bij de opening van de straatexpositie wordt er een speciale publicatie gepresenteerd met daarin het overzicht van alle werken en een verslag van het maakproces.

Geïllustreerde filmaffiches

De illustratoren, met onder andere Roxy van Bemmel, Suzan Hijink, Jan Hamstra en Hedy Tjin, hebben voor hun filmaffiche een persoonlijke keuze gemaakt uit films die in de afgelopen vier decennia zijn bekroond met een Gouden Kalf. Affiches die je onder meer kunt verwachten, zijn geïnspireerd op films als Het zakmes, Borgman en De kinderen van juf Kiet.

De films die bij de affiches horen, worden in een speciaal online filmprogramma tijdens het Nederlands Film Festival vertoond.

  • Hier vind je meer informatie over de expositie en het Nederlands Film Festival.

Tekst Sara Assarrar  Beeld Ikram El Messaoudi voor de documentaire De kinderen van juf Kiet

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING