Vegan brownies: zo maak je ze zelf

vegan brownies

Als vegan mis je ze vast, die brownies. Gelukkig zijn er ook varianten die je wél kunt eten als veganist. We vonden deze recepten voor vegan brownies.

3x vegan brownies

Best ever

De beste brownies ooit, zo zegt ze het zelf. Nora van Nora Cooks deed er een weekend over om het ideale recept te vinden. Het kostte haar drie pogingen én een vriezer vol brownies (er zijn ergere dingen) om tot de juiste batch te komen. Vriendelijk als ze is, heeft ze exact dat recept met de wereld gedeeld. Of het daadwerkelijk de beste vegan brownies ooit zijn weten we niet, maar de plaatjes liegen er niet om. Let wel op: het recept is in het Engels en je zult de eenheden naar Nederlandse begrippen moeten vertalen.

Van Nederlandse bodem

Het was nooit haar bedoeling geweest om vegan brownies te maken (ze is van zoet, zoeter, zoetst en minder van dat-kan-groener-en-gezonder), maar waagde zich er uiteindelijk toch aan. Laura van Laura’s Bakery vroeg zich tijdens het bakproces nog af of een brownie zonder ei, melk en boter wel smaakte, maar ze stelt ons na het proeven gerust. Ja, het is net zo lekker.

Vraag het de kok

Nog meer vegan brownies, maar dan van kok Jamie Oliver. De ingrediënten zijn ongeveer dezelfde als in de recepten hierboven, maar Oliver geeft het geheel een twist door er pecannoten doorheen te doen. Je kunt er ook andere ingrediënten aan toevoegen, zoals chocolate chips. Vergeet alleen niet dat hier ook melk in zit. Je moet dus wel even op zoek naar een vegan variant.

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Nordwood Themes/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Hij is er weer!

Flow Book for Paper Lovers 9

Een nieuwe editie van onze jaarlijkse bestseller, met 300+ pagina's papier en paper goodies, zoals een kattenhuis, stickers en retro briefpapier.

BEKIJK DIT BOOK FOR PAPER LOVERS