Wandel mee met deze nieuwe stadswandelingen via Instagram

stadswandelingen

We wandelen wat af. En veel steden bieden tegenwoordig via Instagram nieuwe stadswandelingen aan. Langs een ‘koffie to go’-tentje, streetart of bijzondere architectuur.

Sinds kort vind je in steeds meer steden speciale wandelingen die bedoeld zijn om mooie plekken te laten zien én om de lokale ondernemers te steunen. Hoe werkt het? Je meldt je aan op woensdag om 19:00 uur via de Instagram-pagina van jouw stad, maakt een keuze uit de routes en betaalt € 3,50. En dan in het weekend: wandelen maar.

Zwolle

In de Overijsselse hoofdstad is ook een nieuwe stadswandeling ontstaan om de lokale ondernemers te steunen. Én om een frisse neus te halen natuurlijk. Elke woensdag kun je je om 19:00 uur inschrijven om in het weekend aan een van de vijf wandelingen mee te doen langs verschillende locaties in Zwolle en Kampen.

stadswandeling

Groningen

In Groningen kun je elk weekend genieten van een stadswandeling. Ook hier gaat op woensdag om 19:00 uur de inschrijving open. De routes brengen je langs mooie plekken. En ondertussen zorgen een aantal horecaondernemers er onderweg voor dat je iets lekkers kunt snacken.

stadswandeling

Haarlem

Deze stad in Noord-Holland doet ook mee aan de Instagram-wandelingen. Kies je voor de centrum/Leidseroute dan spot je Museum van de Geest. Het museum waar we een Flow Slow Art route hebben, die jullie hopelijk gauw mogen bezoeken. Wil je het centrum juist even mijden? Ze bieden ook wandelingen aan in de kleinere straatjes.

stadswandeling

Amsterdam

Onze hoofdstad kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Deze routes nemen je mee langs allerlei verschillende delen van de stad. Er zijn heel veel verschillende wandelingen, dus voorlopig ben je nog niet uitgewandeld in Amsterdam.

stadswandeling

Nog veel meer steden

Dit was maar een kleine selectie van alle steden die meedoen. Je vindt de stadswandelingen op ontzettend veel plekken door het hele land. Wanneer je op Instagram zoekt naar ‘stadswandeling’ kom je terecht bij de stad die je zoekt. Let wel op: er zijn elk weekend maar een beperkt aantal wandelingen beschikbaar.

Tekst Rachel Vieth  Fotografie Isabella Jusková/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING