5x inspiratie voor een offline hobby

offline hobby

Hoewel we het soms liever anders zien, ploffen we ’s avonds toch vaak weer op de bank voor een avondje Netflix of een scroll-sessie op onze telefoon. Met deze 5 ideeën voor een offline hobby kan het scherm wat vaker op zwart.

Breien

Breien is allang niet meer oubollig, schrijft The New York Times. En ze hebben gelijk. Brei-accounts op Instagram hebben duizenden volgers, de patronen zijn modern en je hebt geen kundige oma meer nodig om het te leren. Beginnen? Deze blogs helpen je verder.

Bullet journaling

Een agenda, dagboek en to do-lijst in één: dat is een bullet journal. Dat klinkt als veel, maar juist daardoor schijn je er een leeg hoofd van te krijgen. Je kunt zelf bepalen hoe je journal eruitziet, en dat maakt het zo leuk als offline hobby. Pak je pennen, potloden en verfkwasten uit de kast en laat je creativiteit de vrije loop. Met deze blogs maak je een fijne start.

Borduren

Borduren beleeft een revival, vooral dankzij crafters die zich erop hebben gestort en er een eigen draai aan geven. Je kunt een project zo klein of groot maken als je zelf wilt en het is ook nog eens ontspannend. Deze blogs bieden inspiratie.

  • Je hoeft niet meteen een dure cursus te doen om het onder de knie te krijgen. Via deze websites kun je het online leren.
  • Irem Yazici maakt mini-borduursels en wij zijn fan.
  • Borduren maar dan iets minder priegelig, dat is punch needling.

Wandelen (zodra het weer kan)

Ook de paden op gaan is een fijne offline hobby. Vooral in de zomer kun je ’s avonds nog een wandeling maken in een mooi natuurgebied of gewoon in je eigen buurt. Nu is wandelen misschien wat lastiger, maar hopelijk kunnen we in de nabije toekomst de wandelschoenen weer aantrekken.

Lezen

Er is volgens ons niets fijners dan een bank, een dekentje en een goed boek. Liefst nog met wat kaarsen en iets lekkers erbij. Ontdek nieuwe werelden via papier en probeer wat meer te lezen in plaats van te kijken.

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Sincerely Media/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Paper book for food lovers

Een boek over papier én eten: dat is het nieuwe Flow Paper Book for Food Lovers.

Bestel nu