Thuiswerken: 4 tips

thuiswerken

Door het coronavirus zitten we massaal thuis. Hoe blijf je productief? Deze tips maken thuiswerken makkelijker.

Verdeel je tijd in blokken

Je kunt niet constant productief zijn. Probeer je dat wel, dan kan het zijn dat je rond 12 uur al compleet uitgeblust bent. Probeer in plaats daarvan je tijd in blokken op te delen. 90 minuten geconcentreerd werken, 10 minuten even iets anders doen. Een kleine wandeling, een wasje draaien of even koffiedrinken met een boek. Zo blijf je de hele dag gefocust.

Zorg voor een fijne werkplek

En dan hebben we het niet over een rommelig bureau of een overbevolkte keukentafel. Creëer rust in je hoofd door een werkplek te maken waar je je fijn bij voelt. Zo helpt het om in een lichte ruimte te zitten, is het fijner om aan een tafel te werken dan in bed of vanaf de bank en is stilte, indien mogelijk, prettig.

Maak een takenlijst

Werk je thuis zonder duidelijk afgebakende taken, dan kan het gebeuren dat je maar wat gaat aanmodderen zonder echt vooruit te komen. Zonde van de tijd! Probeer daarom van tevoren een takenlijst te maken, zodat je precies weet wat je van die dag thuiswerken kunt verwachten.

Luister goed naar jezelf tijdens het thuiswerken

En probeer de vaste regels een beetje los te laten. Zo hoef je niet per se achter de computer te zitten van 9 tot 5. Misschien werkt voor jou de vroege ochtend beter, of ben je juist productiever in de avond. Af en toe een powernap van 5 minuten kan voor jou misschien ook beter werken dan stug doorgaan terwijl je eigenlijk geen energie meer hebt. Kijk wat voor jou werkt en experimenteer daarmee.

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Camylla Battani/Unsplash.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN