5x podcast luisteren over politiek

podcast luisteren

Nog geen idee op wie en waarom je wilt stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen? Dan kan een politieke podcast luisteren helpen. 5x podcasts die je helpen bij het kiezen (en stemmen).

Kieswijzer

Een podcast speciaal in het leven geroepen voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Elke aflevering wordt er een verkiezingsprogramma van één partij besproken, met als aftrap het programma van het CDA. Zo ben je op 17 maart helemaal klaar om naar het stemhokje te gaan.

BNR Verkiezingsdebatten

Nog zo’n podcast die helemaal is ingesteld op de Tweede Kamerverkiezingen. In acht afleveringen gaan verschillende politieke leiders met elkaar in debat over uiteenlopende thema’s. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld innovatie, centrale zorg en bouwen en wonen. Maaren Bouwhuis presenteert dit programma.

Wijsneuzen – de verkiezingen

Een podcast van Frits van Exter, voormalig hoofdredacteur van Trouw, en Menno Hurenkamp, politicoloog UvA, over de verkiezingen. Elke week komt er een nieuwe aflevering online waarin één vraag centraal staat. In aflevering 1 bespreken ze of de verkiezingen niet uitgesteld moeten worden vanwege corona, in aflevering 2 hebben ze het over het klimaat en in de aflevering daarna spreken ze over migratie.

Polititia

Al eens van deze podcast gehoord? Polititia van Titia Hoogendoorn (en Daniël van de Poppe) is speciaal bedoeld voor beginners in de politiek. Hoe zit het precies in elkaar? Wat kun je van de verkiezingen verwachten en waar staan de verschillende partijen voor? Hoogendoorn schreef onlangs ook het boek Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen.

Kiesadvies

Een podcast over de verkiezingen, speciaal voor jongeren. Isa de Beer en Iris Zoet vragen politieke jongerenorganisaties het hemd van het lijf om op die manier tot een kiesadvies te komen.

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Juja Han/Unsplash.com

 

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE