Dit boek helpt je kiezen bij de Tweede Kamerverkiezingen 2021

Tweede Kamerverkiezingen

Bij het woord politiek denken we vaak: ingewikkeld. Of: mystiek. Terwijl kiezen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2021 natuurlijk hartstikke belangrijk is. Gelukkig is daar het boek Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen om het wat makkelijker te maken.

‘Vouw het stembiljet weer netjes op (origami voor gevorderden) en doe het in de stembus. Het klopt dat een stembus in de meeste gevallen op een kliko lijkt. Laat je daardoor niet weerhouden.’

Een van de zinnen die je terugvindt in het boek van auteur Titia Hoogendoorn. De actrice, illustrator en Instagrammer maakte eerder al een podcast over politiek met als doel de politiek niet alleen makkelijker maken, maar ook leuker. Want bezig zijn met het onderwerp is niet alleen voor de experts weggelegd. Politiek is voor iedereen.

In Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen bespreekt ze alles wat je moet weten over de Tweede Kamerverkiezingen 2021 die gehouden worden op 17 maart. Dit doet ze niet alleen. Samen met Nienke Schuitemaker, werkzaam bij ProDemos, legt ze uit waarom het belangrijk is om te stemmen, hoe de Nederlandse politiek werkt en hoe je kiest op wie je stemt. Fijn als je wel wat hulp kunt gebruiken en bewust wilt stemmen.

Fotografie Fotografierende/Unsplash.com

Tweede Kamerverkiezingen

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN