Duurzamer leven: 5 tips

duurzamer leven

Je hoeft je leven niet compleet te veranderen voor een duurzamer leven. Kleine aanpassingen doen al veel goeds. 5 tips om klein te beginnen. 

 1. Probeer wat minder vlees te eten
  Niet alleen diervriendelijk, maar ook goed voor het milieu. Voor de productie van rundvlees is heel veel water nodig. Zo wordt er voor 1 kilo vlees in totaal 15.500 liter gebruikt. Reken je dat om in een stukje vlees per dag, dan is dat zo’n 1.300 liter water. Af en toe minder vlees eten heeft dus een grotere impact op het milieu dan je misschien denkt.
 2. Lever kapotte spullen in
  Of repareer ze voordat je ze vervangt. Is het niet meer te maken, dan kun je het laten recyclen, zodat de materialen opnieuw gebruikt kunnen worden.
 3. Douche wat minder lang
  Ook een goede manier om water te besparen. Niet alleen fijn voor het milieu, maar ook voor je energierekening. Je kunt er ook voor kiezen om wat minder vaak een bad te nemen. Andere voorbeelden zijn het lager zetten van de verwarming of wat vaker je (af)was met de hand doen.
 4. Houd de kraan vaker dicht
  Tijdens het tandenpoetsen, bijvoorbeeld. Vaak laten we de kraan voor het gemak openstaan, maar je bespaart veel water door deze dicht te doen als je je tandenborstel eenmaal nat hebt gemaakt. Je kunt er ook voor kiezen om de douche uit te zetten tijdens het inzepen, hiermee bespaar je ook veel water.
 5. Repareer je kleding
  Wist je dat er 32 kilo CO2 nodig is om een spijkerbroek te maken? Dat is net zo veel als 150 km autorijden. Door je spijkerbroeken bewust wat langer te dragen en ze bijvoorbeeld te repareren als ze kapotgaan, help je mee aan een beter milieu.

*In Flow 6 vind je een artikel over afvalloos (en dus duurzamer) leven.

Bron: Cosmopolitan  Fotografie Roman Kraft/Unsplash.com

Kijk hier voor alle actuele aanbiedingen en kortingscodes in de webshop.

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE