Flow Slow Art Route in Museum van de Geest

Museum van de Geest

Al sinds we Flow maken, hebben we één grote wens: een plek creëren waar je Flow kunt beleven. En hoera, eindelijk is het een feit! Samen met het Museum van de Geest in Haarlem stelden we de Flow Slow Art Route samen, met veel bijzondere kunst.

Mental health

Het Museum van de Geest in Haarlem vraagt aandacht voor het talent en de veerkracht van de geest. Samen maken we ons sterk voor meer aandacht en bewustwording rondom mental health, en wat je zelf kunt doen om daarvoor te zorgen. Onder andere met een speciale Flow-route.

De Flow Slow Art Route

Samen bedachten we de Flow Slow Art Route, langs vijf werken uit de collectie. Bij Slow Art draait om de tijd nemen om een paar bijzondere stukken écht op je in te laten werken.

Tijdens het lopen van onze route leiden we je in een uurtje langs de Flow-selectie met vijf heel bijzondere kunstwerken, terwijl je onderweg meer hoort over de kunstenaar, het werk en waarom het zo bij Flow past. Deze werken vertellen een verhaal dat we graag met je delen. Zoals dat van illustrator Maaike Hartjes over haar burn-out, en van de bekende Japanse ‘stippenkunstenaar’ Yayoi Kusama, die kunst maakt om haar angsten te overwinnen.

Video: sneak peek van de route

Benieuwd naar het museum en de route? We maakten een korte video met een voorproefje.

Slow Art in het Museum van de Geest

Slow Art, of Slow Looking, begon in 2008. De altijd drukke internetpionier Phil Terry besloot zichzelf in het museum eens wat rust te gunnen: hij ging een uur voor een schilderij zitten, nam dat goed in zich op en liep dan pas door. Een jaar later nodigde hij een paar vrienden uit om samen een stuk of vijf kunstwerken echt goed te bekijken. Ze waren zo verrast door wat ze nu ineens allemaal zagen, dat ze besloten er een jaarlijks terugkerende dag van te maken. Inmiddels wordt Slow Art Day elk jaar gehouden in musea van Berlijn tot Boston en van Florence tot Londen.

Fotografie Museum van de Geest

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Flow Paper Book for Nature Lovers

Een lekker dik boek met patronen en illustraties van Flow illustratoren. Een Paper Book van Nature Lovers voor Nature Lovers.

Bestel zonder verzendkosten