Leven zonder afval: 3 websites

Leven zonder afval

Als je boodschappen doet met je eigen bakjes en linnen tasjes heb je veel minder plastic afval – en al die potten staan ook nog eens leuk in de kast. Flow tipt drie websites over leven zonder afval.

 1. Hetzerowasteproject.nl

  De zussen Jessie en Nicky Kroon leven sinds 2014 zero waste. Wat begon als een project voor vier weken is uitgegroeid tot een bewuste levenstijl. In 2019 brachten zij het boek Het zero waste project uit en in Flow 6-2018 kun je meer over de zussen en hun leven zonder afval lezen.

  Het blog van de zussen is een superfijn en toegankelijk platform om inspiratie op te doen over leven zonder afval. Extra tip: op 5 november starten zij de cursus Zero Waste Academy waarin je alles leert over het hebben van een zero waste mindset. Ook ga je aan de slag met het maken van leuke plasticvrije producten. De cursus is online en coronaproof offline te volgen.

 2. Levenzonderafval.blogspot.com

  Het blog van Emily-Jane Townley die al sinds 2013 nauwelijks zonder afval leeft, is ook een heel fijne. Zij geeft geregeld originele tips, en kijkjes in haar leven. Naast haar blog heeft ze ook een webshop met handigheidjes voor een afvalloos leven. Dit voorjaar heeft zij een boek uitgebracht: Leven zonder afval.

 3. Trashisfortossers.com

  Als laatste vinden we het blog van de Amerikaanse Lauren Singer ook een hele fijne om doorheen te scrollen. Lauren staat ook wel bekend als ’the girl with the trash jar’, omdat al haar afval uit één jaar in een pot van 475 milliliter past. Dat is ongeveer de maat van een glazen drinkpot (indrukwekkend toch?). Op haar website laat ze zien wát er dan in die pot zit, schrijft ze informatieve verhalen en deelt ze leuke DIY’s.

Nog meer tips over leven zonder afval

 • Meer informatie over de cursus Zero Waste Academy vind je hier.
 • Het boek Het zero waste project van Jessie en Nicky Kroon vind je hier.
 • Het boek Leven zonder afval van Emily-Jane Townley vind je hier.
 • Het verhaal over leven zonder afval vind je in Flow 6-2018.

Tekst Sara Assarrar  Fotografie Paweł Czerwiński/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING