Even niet bereikbaar op white spots

White spots

Handig, zo’n telefoon waarmee je altijd en overal bereikbaar bent. Maar het kan ook vermoeiend zijn. Even offline? De app White Spots kan je hierbij helpen.

White spots zijn plekken op de kaart waar geen internetbereik is. Je moet ze wel even zoeken met je mobiel: ontwerper Richard Vijgen maakte een app (compleet met routeplanner) die elektromagnetische straling visualiseert. In Nederland heeft alleen een stukje van de Veluwe geen netwerk voor internet en mobiele telefoon. Filmmaker Bregtje van der Haak, die meehielp met de ontwikkeling van de app, maakte voor VPRO Tegenlicht een documentaire over mensen die op zoek gaan naar gebieden zonder bereik (de aflevering is hier te bekijken).

  • Kijk voor meer informatie op White-spots.net 
  • Dit tekstje stond in het stilteboekje van Het grote boek van minder.
  • We houden een Social Detox-week. Bekijk alle tips en blogs hier.
  • Flow bedacht de Social Out of Office, om ook gewoon een keer niet meteen op social te hoeven reageren als je iets anders aan het doen bent. Op Flowmagazine.nl/socialooo vind je meer informatie.

Tekst Marije van der Haar-Peters Illustratie Claudi Kessels

Meer lezen over stilte?

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING