Simpeler leven

Vandaag geven we twee tips om simpeler te leven. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een paar stappen terug te doen. Maar hoe doe je dat dan, kleiner ofwel simpeler leven?

Droomreis om de hoek
Steeds meer mensen zweren bij mini-vakanties in een (­eigen) hutje in het bos, kleine caravan of camper. De Londense interieur­stylist Emily Chalmers heeft een klein huis én een kleine, zelf opgeknapte camper: “Mijn droomreis is gewoon een tripje met ons gezin, niet te ver weg. Naar een leuke kampeer­plek waar we een paar dagen kunnen staan en een kampvuurtje mogen stoken, wat spelletjes kunnen doen en ­lekker eten.” Zelfs een huisje in de tuin kan voelen als een vakantie­villa, zoals Geraldine ­Hindriksen vertelde in Flow: “Ondanks dat het zo dichtbij is, voelt het vaak als een mini-vakantie als ik er zit. Er zijn geen huiselijke beslommeringen, je ziet de afwas niet staan, het geeft een gevoel van vrijheid en als ik ’s avonds geen zin heb in de televisie, wandel ik naar mijn tuinhuisje.”

ontspannen moeilijk
Lees ook: Vind je ontspannen ook zo moeilijk? Dit tipt de expert

De zegens van zonder
Een megakeuken met kookeiland, gas- en stoomoven, magnetron, professioneel tosti-ijzer, Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine en natuurlijk een espressoapparaat… Dat kan ook anders, ontdekte ­journalist Irene Ras. Een eenvoudige, kleine keuken met fluitketel blijkt eigenlijk heel veel voordelen te hebben: “Door een leven zonder huishoudelijke apparaten heb ik vaker een gedwongen rustmoment. Een afwas met de hand levert on­verwacht mooie gesprekken op met mijn zoon, en de geur van langzaam met een fluitketel opgegoten filterkoffie zorgt steeds weer voor een geluksmoment.”

Fotografie Shutterstock

20151221_Inzichtenweek_3

 

Deze en andere tips voor een simpeler leven staan in de Flow Daily Life Inzichtenpocket.

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE