Op avontuur in Nederland: 10 tips

Dit kun je doen in Drenthe

Je hoeft niet altijd grootse, gekke of dure dingen te doen om een avontuurlijk leven te leiden. Je kunt ook op klein avontuur in Nederland. 10 tips. 

 • Probeer een bijzondere route

  Je hoeft zelf geen uitgebreide roadtrip uit te stippelen om naar de mooie stukjes Nederland te rijden: dat kan ook gewoon met het openbaar vervoer. We maakten een lijstje van de meest bijzondere trein- en busroutes, waarbij de mooiste gebieden van Nederland aan je voorbij trekken. Nu is het nog even niet verstandig om met het openbaar vervoer te reizen, maar je kunt de routes ook afleggen met een (huur)auto.

 • Neem een ochtend- of avondduik

  Geen enkel ander geluid dan het ruisen van de zee. Begin de dag fris en ontspannen met een ochtendduik of geniet van de sterren met een avondduik. Flow’s Astrid is er fan van en verzamelt prachtige beelden met zweminspiratie op haar Pinterest Board ‘Morning swim with Astrid‘.

 • Maak een NS-wandeling zodra het weer kan

  Ook te voet kun je op avontuur gaan. Een fijne manier om de omgeving te verkennen is door middel van een NS-wandeling: van station naar station lopen, via een route die vaak ook voor beginners goed te doen is. Hoewel reizen met de trein nu nog niet verstandig is, zijn er ook rondwandelingen vanuit een station (je begint en eindigt op hetzelfde punt). Daarmee heb je de mogelijkheid om er met de auto naartoe te rijden. Zie hier twee van onze favorieten.

 • Slapen onder de sterren

  Dit klinkt heel avontuurlijk, maar zodra het donker is, zijn sterren (bijna) overal te zien. Dit avontuur hoeft dus echt niet in de achterbak van een oude pick-up op het strand (al willen we dat stiekem ook een keer doen). De microversie is gewoon een slaapzak in de tuin neerleggen en daar genieten van al het moois in de lucht.

 • Openluchtbioscoop

  Buiten een film kijken: het voelt net iets anders dan ‘gewoon’ naar de bioscoop gaan en het kan al met een laptop en een dikke deken in de tuin.

 • Kleine musea

  Hoe indrukwekkend het Rijksmuseum in Amsterdam en het MoMA in New York ook zijn, er bestaan ook een heleboel kleine musea waar veel moois te ontdekken is. Wie weet zit er wel eentje bij jou in de buurt. Let er wel op dat veel musea in deze tijd gesloten zijn en dat je moet reserveren om binnen te kunnen komen.

gelukkig
Lees ook: Filosoof Wilhelm Schmid: “Jezelf vertellen dat je gelukkig moet zijn, zorgt vooral voor teleurstelling als je het níet bent”

 • Een avontuurlijke vakantie

  Je vakanties kun je met kleine aanpassingen een stuk avontuurlijker maken als je daar behoefte aan hebt. Huur bijvoorbeeld een busje of boek bijzondere, duurzame accommodaties. Hier vind je nog een aantal ideeën.

 • Iets nieuws eten

  Ook op culinair gebied kan het leuk zijn af en toe iets anders dan anders te doen. Maak een recept met ingrediënten die je niet goed kent, of bestel in een restaurant iets van de kaart waar je nog nooit van gehoord hebt. Misschien ontdek je wel een nieuwe favoriet.

 • Reis naar een onbekende bestemming

  Dit is op allerlei manieren te doen. Stap in de trein en zet een timer die bepaalt wanneer je moet uitstappen. Of prik blind een plek op de kaart.

 • Blind een film kiezen

  Naar een onbekende plek op reis gaan nog net iets te hoog gegrepen? Je kunt jezelf ook blind verrassen met een film: ga naar de bioscoop en koop kaartjes voor de eerstvolgende film die draait. Dit kan in een populaire bioscoop, maar extra leuk is het in een kleiner filmhuis waar ook oude en buitenlandse films gedraaid worden.

Tekst Quirine Brouwer  Fotografie Leio McLaren/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING